Feestdagen

Het is weer die periode waarin we ondergedompeld zijn in de kerstsfeer, met de nodige pakjes bij de boom en de kerststal uiteraard.

Ik ben er niet zo “wild” van. Het eindejaar voor mij is vooral terugblikken op het voorbije jaar. Niet naar de winkel hollen voor allerlei nutteloze cadeaus die al de volgende dag weer worden omgeruild. Of je op de ijsbaan begeven en eindigen met een gebroken nek. Om nog maar te zwijgen over mensen die hun ledematen verliezen of huizen die in lichterlaaie komen te staan door een vuurpijl die jammerlijk verkeerd terecht komt. Of die melige en eindeloze eindejaarslijstjes: “dit was 2012”. En al die voorbereidingen die moeten worden getroffen om het jaar 2013 nog maar te kunnen beginnen! Mijn god! Moeten nadenken over je resoluties en wensen voor jezelf en anderen.

And so on.

Ik walg er zo een beetje van als u begrijpt wat ik bedoel.

Neen, eindejaar staat garant voor tijd doorbrengen met vrienden en famlie. Het warme knusse gevoel. Dat heb ik gisteren mogen beleven op de IMBIT alumni nieuwjaarsreceptie.

Het was een etentje in restaurant Samoerai in’t Stad. Over het Steen. Enkele oud gedienden waren ook van de partij en de showcooking was top. Ze stoppen je in een kimono en al. Een absolute aanrader.

We zijn ook nog gestopt op de kerstmarkt voor een jenevertje. Want dat hoort er bij hé…

Maar stop nu met regenen, miljaar! Ik wil sneeuw.

Ha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *