Chromecast review

Voor kerst heb ik een fantastich cadeau gekregen: de Google Chromecast. Je kan er mee gegevens van je tablet streamen naar je speakers of tv. Ik gebruik het in combinatie met de TV en heb een gans nieuwe kijkervaring.

De Chromecast biedt zowel ondersteuning voor iPhone, iPad als Android. Helaas is er wel geen ondersteuning voor Mac (meer).  Je kan daarentegen wel een website/tab streamen via de Chromecast extensie voor Google Chrome.

Het configureren van de Chromecast liep niet echt van een leien dakje, maar normaal is het gewoon maar een kwestie van je Chromecast aan te sluiten op je HDTV en vervolgens deze aan te zetten. Let wel dat de Chromecast een eigen voeding heeft. Persoonlijk vind ik dit een minput. Dan volg je de instructies op chromecast.com/setup. Zet een verbinding op tussen je smartphone of tablet en de Chromecast en zorg dat de Chromecast ingesteld wordt op hetzelfde WiFi netwerk als je smartphone/tablet. Dit is belangrijk, want een TELENET HOMESPOT werkt bijvoorbeeld niet omwille van het inlogscherm.

De Chromecast app laat zien welke apps je toelaten om gegevens te streamen. Er zijn enorm veel mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld Netflix streamen. Andere apps zijn YouTube, Spotify en TED. Het aantal apps dat Chromecast zal ondersteunen zal vermoedelijk in de nabije toekomst alleen maar toenemen.  De Chromecast app is intuïtief en vlot te gebruiken.

Door de snelle 5Ghz WiFi gaat het streamen echt razendsnel en zit er geen hapering op. De resolutie (altijd meteen 720px/HD) is trouwens ook echt top!

Super product voor in huis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *