In het Feeëndal

Onlangs kwamen we uit op de wandelgids van het toerisme bureau van Wallonië. In de wandelgids staan zo’n 26 wandeltochten in de Ardennen. Het zag er allemaal dik de moeite uit en we dachten daarom de proef zelf eens op de som te nemen.

We kozen voor de wandeling “In het Feeëndal”, die begint bij de parkign van de brouwerij Achouffe, bij Houffalize. Er zijn 2 parcours en wij namen de korste route, die zo’n 8 km lang is. Al bij al waren we zo’n 2,5 uur onderweg.

Het eerste deel van de wandeling begint vredig en verbindt de mooie Feeënvallei met de romantische en ongerepte vallei van de Martin-Moulin. Je ziet op bepaalde plaatsen beverdammen en er zouden ook otters te vinden zijn.
Het parcours was vrij ruw en avontuurlijk, en in de Winter des te meer zo blijkt. Bovendien was er enorm veel slijk en we waren niet voorzien om door de modder te ploeteren. Het drassige komt wellicht omdat het pad langs de rivier loopt en door de verregaande ontbossingen houden de bomen het water niet voldoende tegen.
De terugweg volgt de rivier Martin-Moulin en hier en daar moet je steunen op naakte rotsen en beekjes oversteken.  Tot slot kom je terug bij de brouwerij van Achouffe.
Deze feeërieke wandeling behoort tot mijn favorieten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *