Nog meer sneeuwpret met Yves

Yo,

Afgelopen zondag ben ik nog eens gaan snowboarden. Het was weeral een avond om nooit te vergeten…

Het begon allemaal in Essen. Ik zat zoals elke zondag niet in de kerk, maar wel bij mijn vader, meerbepaald in de zetel. Vanwege het slechte weer besloot mijn pa om nog wat DVD‘s te kijken. “Pulp fiction” en “From dusk till dawn” hebben we gezien, met uiteraard de nogide chips en drank.

Rond 18.15u kwam mijn moeder me halen om van daar uit ineens naar Rucphen te rijden. Ik had al mijn spullen ‘s morgens al in de wagen gelegd.

Rond 19.10u waren ons ma en ikzelf aanbeland bij de Skidome te Rucphen. Mijn moeder had om zich bezig te houden haar huiswerk bij (ze volgt al enkel jaren Poolse les en heeft ook huiswerk :p ). Ik stond aan te schuiven aan de kassa. Voor mij stonden enkele mensen, dus er was geen lange rij. Toch kan je in een korte rij ook lang aanschuiven, zo bleek dus op die avond :p . De personen voor mij wilden een abonnement kopen, maar wisten niet goed wat en hoe. De dame achter het info- en verkooploket gaf een hoop informatie. Ik stond daar met al mijn spullen. Na 10 minuten kwamen de kerels tot een besluit. iedereen achter mij werd al ongeduldig, ikzelf ook trouwens.

Ik wist de prijs (20€ inclusief waarborg voor het kaartje). Ik was de volgende aan het loket. Ik zei “Ik wou graag een avondje komen snowboarden, ik heb al mijn eigen materiaal.” De verkoopster antwoordde: “Ok, 20€, da’s in orde, nog een fijne avond.”

*stop chronometer => 19 seconden*

Meer dan die tijd heb ik niet nodig, ik was al genoeg tijd verloren door die mensen voor mij dacht ik, dus ging ik eens laten zien dat het ook sneller kan :p .

Ik kleedde me om en begaf me vervolgens naar de piste. Het was zoals ik al had verwacht, erg druk. Maar dat kon mij weinig schelen. Na wat op te warmen besloot ik om voor de rail te gaan. Ik kan grinden met een skateboard, maar met een snowboard wou ik dat ook. Ik ging naar het bovenste deel van piste, waar een vrij lage en redelijk brede rail stond. Toen ik voor de rail stond, had ik er niet echt veel vetrouwen in, want hoe glad is die rail met al die sneeuw, gladder dan bij het skaten? of niet? wat als ik val? …

Na enkele keren lukte het al wat. Ik geraakte halverwege en sprong eraf als ik geen balans meer had. Na de vijfde keer lukte het dan helemaal. Ik ging over de rail, van het begin tot het einde. Wat een opluchting. Er waren nog enkele gasten van rond mijn leeftijd die de rail ook wel wilden proberen, maar omdat ze nog nooit hadden gesnowboard, preobeerden ze het toch maar niet. Ik was erg blij toen ik de rail te pakken had.

Er was een groepje van 6-7 personen rond de 20 jaar die de Skidome konden ownen. Enkele gingen voer de “grote” rail, maar de allerbeste deed zelfs 180 misty en landde dit een paar keer met succes. Een misty is een fliptrick, je doet dan een soort salto, moeilijk om uit te leggen, maar dan heb je toch een klein idee wat het is :p .

Ik had nog nooit over een rail geslide met een snowboard, maar het viel al bij al nog vrij goed mee. Enkel het landen is soms wel tricky, als je hoog springt, land je verder en met een hogere snelheid. Ik ben slechts 3 keer op mijn zak gegaan op heel de avond, allemaal van de rail omdat ik na de landing mijn evenwicht verloor door de schok bij het landen. Mijn achterwerk heeft de meeste klappen geïncasseerd, maar veel pijn deed het gelukkg niet.

Voor de rest deed ik weinig bijzonders; slalom tussen mensen die op de piste verspreid lagen, 180s, Indy, Japan air en mijn 360 ben ik zelfs nog een keertje geland. Maar mijn doel is toch volbracht; ik ben over de rail geraakt, de laatste keer zelfs 50-50 to lipslide erover. Volgende keer ga ik meer oefenen op de rail en daarna ga ik misschien voor de grotere rail, wie weet.

Toen ik te moe was om nog iets te doen en omdat het 21.00u was, belsoot ik om te stoppen, want ons ma zou nog friet meebrengen voor mijn jongere broer. Ik deed mijn winterse kledij uit en ruilde deze om voor een alledaagse brede broek en een trui. We stopten onderweg nog snel bij een frituur. Rond 21.40u waren we weer thuis. Er was friet genoeg voor iedereen *Hoera* .

Zo, dat was dan ongeveer mijn zondag en mijn snowboardavontuur van de week.

Tot de volgende !

Yves

One thought on “Nog meer sneeuwpret met Yves”

  1. De doc was er net weer op!Heb er van genoten. Toch onvlbsteeraar dat iemand zich wil laten opsluiten van de buitenwereld en 25 a 35 jaar aan een boek wil werken.. crazy toch!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *