Fatsen met CNX

Of voor de mensen die de titel niet begrijpen => Spijbelen met CNX. Iedereen weet het toch al, dus kan ik nu evengoed vertellen wat WIJ vandaag deden.

Het was vandaag de mundiale dag op onze school. Dit is een maar een saaie bedoeling, althans dat vinden wij toch. Je werkt dan rond een thema, dit jaar was dat Afrika, iets totaal anders dan vorige keer, want toen was het Zimbabwe. Oh, wacht, dat ligt in Afrika. OK, toch gingen we “leuke” dingen doen zoals wandelen (ook zoals ieder jaar) en kregen we een sobere maaltijd (ook zoals ieder jaar). Deze maaltijd hield het volgende in: droog brood, een appel (ook zoals ieder jaar?!) en nog wat drinken.

Wel nieuw waren de activiteiten. Maar dat boeit niet. :p

We besloten dus om gewoon niet naar school te gaan in de voormiddag. Eigenlijk waren er een hoop domme dingen waardoor we nu zijn gekloot :p .

1) we stonden elkaar op te wachten aan de bakker, waar iedereen je ziet staan

2) een X-aantal mensen was op de hoogte van dit evenement, wie weet pisten ze in hun broek en zouden ze ons verraden

3) je wordt toch gevat als je bekend staat bij het secretariaat omdat je soms wel onbeleefd bent of te luid bent

Maar wij zijn CNX voor iets :p .

We besloten om er zelf een veel leukere dag van te maken. Kris, Glenn, ikzelf en onze goede vriend Bren, trokken rond 8.30u Kalmthout in. Steven was het brave jongetje dat mooi naar school ging. Na een kleine discussie over wat we in godsnaam gingen doen, trokken we richting het beschaafde deel van Kalmthout-dorp.

Omdat we graag eten, kochten we wat proviand in een lokale supermarkt. Lions, chips en ranzig-goedkope cola. Nadat we zowat alles hadden verorberd, hingen we nog wat her en der rond. ‘t Was wel spannend, je zag mensen wandelen, misschien wel groepen vna onze school… wat dus niet altijd het geval bleek te zijn. We hebben wat zoals een groepje soldaten in vijandelijk gebied liggen rondsluipen toen we schoolmensen tegenkwamen, hebben weilanden getrotseerd, hebben door regen gelopen, maar vooral eens goed de idioot liggen uithangen.

We zaten ook lang op een bank aan’t skateplein te Kalmthout, waarna we weer richting school slenterden. We wandelden op ons gemak de school binnen, een aantal mensen zeiden “jullie zijn onwettig afwezig geweest.” Goed opgemerkt :p .

We aten geen sobere maaltijd, anders zouden er wel eens wansmakelijke taferelen hebben plaatsgevonden. Toen meneer Sanders en Faes ons kwamen meedelen dat we ons rapport moesten gaan halen bij directeur, kon ons dat niet zo veel schelen, mij toch niet. We moesten naar het secretariaat, die vertelden dat we naar huis moesten bellen “om onze ouders gerust te stellen”. Zij hadden naar onze ouders gebeld om te zeggen dat wij niet op school waren. Mijn stiefpa nam op, was niet kwaad.

Iedereen kreeg zijn/haar rapport rond 13.00u, wij zaten op een bank te wachten, want ze zouden ons wel komen halen. Toen we het wachten beu waren, besloten we om te vragen wanneer we nu onze rapporten in ontvangst konden nemen. 5 minuten later mochten we dan bij de directeur komen. Na een klein gesprek waren we alweer buiten. Ik ken niet hele het gesprek meer, maar ik herinnner mij wel iets. “Waarom waren jullie niet op school? eigenlijk is dat spijbelen… Waar zaten jullie dan wel?”…

De directeur is een vriendelijke man, het is geen stereotiepe bulldog die iedereen uitblaft omdat hij een zekere status heeft die wij niet hebben. Dat viel dus goed mee.

We zijn er vanaf gekomen met 2 strafstudies = 2x 1 uur langer blijven, op woensdag en vrijdag. Niet dat het iets zal helpen, maar ja.

Mijn ma wist nog van niks, m’n stiefpa had niets gezegd. Gelukkig heb ik een goede band met haar. Ze was helemaal niet kwaad. In tegendeel zelfs, ze moest er eens mee lachen. “We zijn toch allemaal jong geweest, toch?” *Touché ma :p

Wat we hebben geleerd:

* Lions in combinatie met goedkope chips en cola is vragen om maagproblemen

* Kalmthout is een vrij saaie gemeente, althans op een gewone werkdag

* Er staat geen draad aan de overkant van die bepaalde wei, dus geen omweg meer maken

* Als je iets doet, moet je alles goed plannen, dus niet op onze domme manier

* als je de winkel binnegaat, leg je rugzak dan even aan de kant in de kast

* spijbelen is niet braaf

* mundiale dag is even saai als de vorige jaren

Zo, dat was het dan ongeveer. We hebben geen spijt van onze daad. Wij hadden tenminste de ballen om te fatsen :p . Je jeugd is de vetste tijd van je leven. Je moet levenen niet altijd de brave uithangen, wat kan je anders later aan je kinderen vertellen?

Maar genoeg gezever nu. GA NAAR BUITEN EN FEEST, HET IS VAKANTIE!

de balle

Yves

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *