Zondag MP3 dag

Zondag, MP3 Dag is een feit!

De bedoeling is dat ik elke week een muziekalbum bespreek en -top of the bill- deze ook nog eens downloadbaar maak in het MP3 formaat!

De muziek zal 1 week beschikbaar zijn en vervolgens verwijdert worden. Volgende week kan je dus een nieuw item verwachten.

Laten we zeggen dat ik voornamelijk alternatieve muziek zal reviewen. Het kan dus zijn dat we een album bespreken vooraleer het hier in België verkrijgbaar is.

Vandaag is The Early November aan de beurt met het album genaamd “The Acoustic [EP]”. Dit albumt verscheen in 2003. Het album bestaat uit 7 akoestische nummers. “Ever So Sweet” bijvoorbeeld is een echte meezinger en naar mijn mening het mooiste liedje op dit album.

Ik kan je verzekeren dat als je van rustige emo houdt “The Acoustic [EP]” zeker een verademing is.

De jongens van The Early November zijn afkomstig van New Jersey en hebben een contract bij Drive-Thru Records, net zoals Something Corporate (bekend van “Punk Rock Princess”).

Wat ik zo bijzonder vind aan The Early November is dat ze hun muziek erg natuurlijk overbrengen met gewone instrumenten. Inplaats van synthesizers en dergelijke te gebruiken gingen ze geleidelijk over naar meer natuurlijke instrumenten zoals de akoestische gitaar. Dit fenomeen kunnen we waarnemen in hun recenste album, “The Room’s Too Cold“. Eigenlijk zit er ook wel wat ironie in dat album.

Als ik The Early November zou moeten categoriseren in een bepaald muziek genre dan zou ik ze toch benaderen als een Emo-punk bandje.

Downloaden maar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *