Een onvergetelijke avond

Zoals ik een week terug al had vermeld ging PuntPOP veelbelovend zijn, ik kan u verzekeren dat dat ook zo was!

Het begon allemaal zaterdag om half zeven, we hadden daar afgesproken met de clan.

Rond half zeven gingen we de Godelieve zaal binnen.

De twee stages oogden erg goed, toen wisten we al dat het een groot feestje ging worden!

De eerste band die we te zien kregen heette No Reason Why op de reflectionsstage.

Een groep van Belgisch formaat. Hun stijl is punkcore, zeer mooi allemaal maar ze mogen wel werken aan hun live prestatie. Persoonlijk vond ik ze één van de minder goede bands maar toch straalden ze het imago van een goede punkband uit. Nog even oefenen en ze worden misschien wel zo goed als Steel Rules Diedie we als tweede te zien kregen. Steel Rules Die zijn afkomstig van de UK. Ze zijn net zoals No Reason Why een punkcore formatie maar het emo gehalte was wel aanwezig bij Steel Rules Die. Steel Rules Die was erg goed, dus één van de betere optredens!

Toen werd het kwart over acht, op de mainsstage speelde toen Mogul, nog een band van eigen bodem. Volgens Steven kan je ze een beetje met R.E.M. vergelijken maar dat gevoel had ik niet. Niet echt ons genre…

Terug naar de reflectionsstage dan om kwart voor negen. Razor Crusade, een band afkomstig van onze noorderburen. De leadzanger ging wel erg tekeer, dat maakte de band ook zo goed. Hij “pogode” met ons mee en gaf ons zelf de mogelijkheid om iets door de microfoon te roepen. (meer dan “yeah” kwam er dan ook niet uit).

Zeker de moeite om ook eens een live optreden van bij te wonen!

Toen was het al gauw kwart voor negen en op de mainsstage speelde er daar toen The Killbots, ze leken erg professioneel te werk te gaan. De zanger was wel grappig met zijn baard. Veel hebben we er niet van gezien want ze spraken ons niet echt aan.

Toen kregen we Face Tomorrow te zien, één van de enkele bands die ik al kende voor ik naar PuntPOP ging. Ik vond ze echt super, het enige wat mij wat ontbrak was de interactie met het publiek wat we dan wel weer bij Razor Crusade vonden. De zanger zong wel redelijk mooi. Tijdens hun sessie hebben ze wel twee snaren naar de klote geholpen! Om mijn respect te betuigen heb ik dan ook maar een zogenaamde “button” van hen gekocht. Respect!

We gingen na Face Tomorrow direct door want de volgende artiest op de mainsstage was Sioen! Een hese stem met piano en viool! Hun muziek was een echte verademing. Kunst noem ik dit. Ik verschoot er echt van, live klonken ze nog beter dan op hun cd! Sioen had héél het publiek mee, we hebben er de volle drie kwartier van kunnen genieten! Toch was ik blij dat het gegil van het vrouwenvolk ophield.

Nog één optreden op de reflectionsstage, nog een Belgische topper: Circle!

Circle was wel goed, kwamen ook erg professioneel over vond ik De zanger had wel iets maar dan vond ik Face Tomorrow toch nog beter. Het “pogo’en” was wel fun.

Ondertussen was het al half één geworden, tijd voor Camden!

Na een hotdog en cola gingen we naar Camden zien, het publiek was erg enthousiast en van Axl Peleman mochten we stagediven!. Na het stagediven werd het nog leuker want toen gingen we nog wat springen!

Het einde van PuntPop kwam inzicht, maar het was een goed einde dankzij Camden.

Kwart voor twee was het feestje afgelopen en begon de afterparty, we hebben nog even rondgehangen in de Godelieve zaal en afscheid genomen van Yves die nog een kwartiertje bleef. Om twee uur reden we weer naar huis.

Een onvergetelijke avond, ik ga denk ik volgend jaar weer!

Foto’s van het gebeuren volgen nog, als Steven de foto’s heeft ingescand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *