In da mix!

Het is al vrij lang geleden dat ik nog eens heb gepost, maar daar breng ik nu verandering in.

Mijn afwezigheid heeft te maken met het feit dat ik van dinsdag tot zaterdag werk. Ik zit van maandagavond tot zaterdagavond in Essen. Van zateravond tot maandagmiddag probeer ik zoveel mogelijk te DJen.

Vandaag ben ik een kleine lading platen gaan kopen ( voor zo’n 60€ ). Ik schaf de laatste tijd meer en meer techno aan, want daarmee kun je veel beter leren mixen dan hip-hop en dergelijke. Het mixen begint stilaan al wat beter te lukken. Met een hoop trance op cd en enkele lekkere technoplaten zoals FC Boulogne en Basic Gravity is dat geen enkel probleem.

Volgende week heb ik nog veel meer geld ( zo’n 200€ ). Daarmee kan ik nog een grote lading elektronische muziek op plaat kopen. Daarna kan het mixen pas echt beginnen. Ik ben ook van plan om enkele lichten in mijn kamer te hangen, waaronder een blacklight en een flasher.
Helaas is het over een 10-tal dagen weeral school, maar dan kan ik ‘s avonds nog lekker wat draaien na m’n huiswerk. Platen kan ik ook veel kopen, omdat het nu bijna zeker is dat ik elke zaterdag kan werken.

Verdere plannen? Rond de Kerstperiode ga ik een tweede draaitafel kopen. Waarschijnlijk schaf ik me dan ineens betere elementen aan ( 2x Shure M44-7, ideale naalden voor als je wil scratchen, ook goed voor mixen vanwege de geluidskwaliteit ). Daarna koop ik een versterker en een paar boxen met veel Watt. Ik zal nog wel zien wat voor materiaal precies.

Maar nu eerst nog een volle week werken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *