The Village

Deze namiddag ben ik met Steven naar de cinema geweest.
We hebben daar “The Village” gezien.

We gingen met veel verwachtingen naar deze film kijken omdat hij gemaakt is door M. Night, ook wel bekend als de regiseur van “The Sixth Sense”.
In het begin leek de film dan ook te voldoen aan onze verwachtingen, maar als het verhaal verder vorderde begon het allemaal wat tegen te slagen. Het concept van de film is goed, maar wij (ik en Steven) vinden de uitwerking ervan iets minder. In de film zijn er maar enkele momenten van spanning die niet lang blijven duren.
De film is te langdradig en begint na iets van een half uur al saai te worden.

Het verhaal:
De film gaat over een dorp dat afgescheiden is van de wereld. In het dorp zelf leven de mensen nog in een vroegere tijd als in de rest van de wereld.
Over het dorp is een legende, er zouden wezens in het bos leven dat dit dorp omringt. De dorpsbewoners hebben dan een wet afgesloten met de wezens waarin staat dat als de dorpsbewoners het bos niet betreden, de wezens ook niet in het dorp komen.
Dit gaat allemaal goed totdat er een man in het dorp terug naar de stad wil. Als hij in het bos komt merken de wezens hem op. De man keert terug naar het dorp en vanaf dan gaat het mis, op de huizen worden merktekens in de verboden kleur* gezet.
Dan gebeurt er een heleboel (verliefdheden, huwelijken,…). Als dan de man met een vrouw uit het dorp wil trouwen is een andere man jalours, die steekt de man dan met een mes. Er moeten hulpmiddelen van buitenaf gehaald worden, na een hoop zever verlaat dan de vrouw uiteindelijk het dorpje via het bos, ze moet wel een mantel in de veilige kleur* aandoen.
Als de vrouw bijna aangekomen is valt ze in een kuil (de vrouw is blind dus kon deze niet zien O_o). Ze gaat verder en wordt aangevallen door een wezen, ze gaat op de vlucht en kan het wezen in de kuil laten belandden. Ze trekt verder en komt in de stad, haalt mediceinen en keer terug.
En ze leefden nog lang en gelukkig.
Dit is natuurlijk niet alles, want als ik de rest zou vertellen (dus hoe alles in elkaar zit met de wezens etc.), dan zou je de film niet meer moeten/willen gaan zien.

*
de verboden kleur -> dit is de kleur rood, de wezens komen op deze kleur af
de veilige kleur -> de kleur geel, dit schrikt de wezens af

Een trailer van deze film is hier te zien.

Glenn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *