En toen kon er 1 terabyte op een schijfje

Op de nieuwe schijf is het mogelijk om tot 1000 gigabyte (+/- 1 terabyte) aan data op te slaan, zo meldden wetenschappers van het Imperial College in Londen. Dit wil zeggen dat je zo’n 472 uren aan digitale film op dit schijfje kan opslaan (je kan zo bijvoorbeeld alle afleveringen van de Simpsons op dit schijfje kan krijgen).

Op het schijfje wordt gebruik gemaakt van de Multiplexed Optical Data Storage (MODS) technologie om er zo veel data op te krijgen. Deze technologie werd ontwikkeld door wetenschappers van het Londense Imperial College. Deze technologie is een soort mengeling van de cd-, dvd- en Ble-Ray-technologie.

Dit is nog nie alles, met deze technologie kan je niet enkel meer data op een schijfje zetten, de schijfjes kunnen hierdoor ook verkleind worden! Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een schijf van 1 GB een diameter van 3 cm te geven in plaats van de huidige diameter van 12 cm.

(via en)

Kapot!

Zo, na een voormiddagje hard door werken heb ik men cijfer zes afgekregen samen met het logo. Aanschouw het resulaat. Het logo krijg je morgen te zien.
Nu nog even profiteren van die vrije dag, als ik het tenminste een vrije dag mag noemen. Ik ben kapot.

Paus tekenfilm

Het leven van een paus

De BBC zal haar geplande komische tekenfilmserie rond paus Johannes Paulus II niet uitzenden. Dat meldt een woordvoerder van de Britse omroep. De serie, Popetown, die normaalgezien op de digitale zender BBC3 te zien zou zijn, kreeg heel wat kritiek nadat enkele fragmenten op het internet waren verschenen. In de serie wordt de paus, die geregeld op een springstok door het Vaticaan springt, afgeschilderd als infantiel en de kardinalen als corrupt. Bovendien leent de Amerikaanse comédienne Ruby Wax, zelf van joodse afkomst, haar stem aan de paus. Actrice Jerry Hall neemt de rol van een non die beroemd wil worden voor haar rekening. Enkele woedende katholieke startten een on line petitie op om de serie tegen te houden. Zo’n 30.000 mensen tekenden de petitie. Genoeg voor de BBC om de reeks naar de donkerste hoeken van haar archief te verbannen.

Steven

DJ RALLY

Hier is ie dan de blog over djrally. Laten we beginnen bij het begin.Ik kwam er om een uur of halfelf aan,kris,glenn en gunther waren er al iets eerder aangekomen.Toen ik ze had gevonden gingen we bonnetjes halen en onze eerste hoegaerde(traditie!) naar binnen slagen. Toen botsen we op stijn,willie(aka niels),ben,anke,… Na daar een tijdje mee gebabbeld te hebben vonden we het tijd om even ne frisse neus te hale. Ik en willie gingen even de kerk zegenen en toen begon willie een diepzinnige uitleg tege mij (wss was hij dronken ofzo).Toe nwe trug naar binnen gingen vonden we de rest van cnx al gauw weer. WE besloten nog maar is om te gaan drinken:P(logisch wat doede anders).De muziek was redelijk anoewel we ons wel goed uitgeleeft hebben op de rockmuziek die af en toe werd gedraait.
=>besluit
-vorige editie was beter
-over het algemeen slechte muziek en sfeer
-het bier was fake,voor de hoegaerde
-ik heb wel goed kunnen babbele
p.s ik heb kris nog een hele harde tepelklem gezet omda hij echt heel irritant aan het doen was:p
aywayz om een uur of 2 a halfdrie zen we naar huis gegaan.Ik heb met saar(het lief van yves) mee gereden nor huis. Onderweg me de nodige zwenkinge en gelul van nen halfzatte mens(ikzelf dus) maar saar heeft het overleeft.

STeven

Illusies (1)

Het was nog maar kwart voor acht, s’avonds. Al uren was ik me de nagels af aan het bijten en keer op keer liep ik terug naar de badkamer om te zien of men haar nog steeds goed genoeg lag tot ik weer minuten lang naar de muur zat te staren. Waar bleef ze? We hadden toch afgesproken om acht uur? Wát in godsnaam was er mis gelopen? Ik begon me al ongerust te maken. Vijf dagen op de schoolbanken doorbrengen zonder haar te zien was als het verlies van iets kostbaars. Je weet niet wat je hebt tot het weg is zoals de zanger van de Counting Crows zingt. Elke seconde leek wel een minuut te duren en ik keek me scheel op het wegtikken van elke seconde. Plots, onverwacht, zachtjes kwam het allermooiste meisje zomaar mijn rommelige kamer binnenstrompelen. Strompelen was het niet echt, eigenlijk eerder het tegenovergestelde want haar pasjes waren zo elegant dat men ogen er bijna van uitvielen. Zo’n charisma, zo bloedmooi en zo van mij, ik voelde me euforisch alsof dat iets wat men God noemt bij mij was. Ze kwam recht op me af en ik zat daar zo maar. “Kom je met me mee?” vroeg ze. Ik nam haar hand vast, zonder één woord te zeggen en we wandelden naar het uiterste puntje van de grote tuin vol met kleurrijke bloemen, zoemende bijen en oude populieren. We gingen op het tuinbankje zitten, hélemaal alleen maar toch zo samen en weg van alle drukte. Zij kuste me, ik streelde haar borsten. We dronken de verdere avond en we keken samen hoe de eens stralende zon onderging. Toen besloten we om naar het park te gaan. Dat was ons wekelijks ritueeltje. Het zou weer zo’n zwoele en lange bloedhete zomeravond worden.
Wel, dit is hoe een perfecte avond er voor mij zou moeten uitzien.

Cactusextract verzacht kater

Onderzoekers van de Universiteit van Tulane in de Verenigde Staten hebben proefondervindelijk bewezen dat een extract uit Opuntia ficus-indica de symptonen van een harige kater vermindert.

Aan een aantal vrijwilligers werd een pil toegediend die een extract bevatte van de schil van de vrucht van de Opuntia. Een evengroot aantal werd een placebo (valse pil) gegeven. Daarna mochten ze allen een hoeveelheid alcohol consumeren waarvan geweten is dat het een kater zal veroorzaken. Alle vrijwilligers werden naar huis gevoerd en gevraagd de volgende dag terug te komen voor tests.

Twee weken later werd de proef herhaald, maar deze keer kregen diegenen die de echte pil gekregen hadden, de placebo en omgekeerd.

De dag erna werden ze allemaal getest en bevraagd op misselijkheid, hoofdpijn, een droge mond en verminderde eetlust – de typische symptonen van een kater. De onderzoekers vonden dat misselijkheid, droge mond en verminderde eetlust bijna volledig afwezig waren bij diegenen die het extract gekregen hadden.

Het was al langer geweten dat een ‘kater’ infeite een mate van infectie is, veroorzaakt door de verontreinigingen in de drank en de afbraakprodukten van de alcohol als die afgebroken wordt door het lichaam. Het cactusextract vermindert blijkbaar de inflammatie van weefsels.

Glenn

G-g-g browser

Her en der las ik de afgelopen week dat google op de proppen komt met een eigen browser. Google zou hiervoor samen werken met het fameuze Mozilla project.

Of het hier nu gaat over een gerucht of pure realiteit kan ik niet bevestigen, Google heeft voorlopig nog niets expliciet bevestigd. Wel zijn er gegevens die alleen maar bevestigen dat Googledaadwerkelijk bezig is met een webbrowser. Ten eerste was er maandag een artikel te lezen op Slashdot dat Google recent een zes tal nieuwe werknemers heeft aangenomen, waaronder enkele ex-werknemers van Microsoft. Om aan de hand van dit gegeven meteen te suggeren dat er een google browser in de maak is vind ik onterecht. Het zou wel vanzelfsprekend dat Google een resem applicaties aan het bouwen is om zich in de strijd te gooien met Microsoft, maar dat bevestigt nog niet dat ze bezig zijn met een webbrowser. Iets wat wel het idee versterkt is dat deze whoischeck uitwijst dat de domein gbrowser.com geregistreerd is door Google Inc.

Allemaal goed en wel, maar ik zit toch met een aantal bedenkingen na de zaak eens grondig te hebben doorspit. Waarom zou Google mensen van Microsoft aanwerven die eerder aan IE6 hebben gewerkt als ze willen samen werken met Mozilla? Een erg onlogische combinatie als je weet dat Mozilla opensource is. Google geeft toch ook niet de source vrij van haar searchengine of gmail? Waarom een browser dan wel?

Google is en blijft een zoekmachine. Nu ze met het aantrekkelijke gmail concept hebben kunnen genieten van een monopolie waardoor ze konden concurren met Microsoft, denken ze dat ze meer kunnen en mogen. Geen goed idee, en zeker geen goed idee om met Mozilla samen te werken aan een webbrowser. Ziet u Google al een eigen muziekdienst aanbieden? Ik niet, en het is misschien maar goed ook dat ze dat niet doen. Een reden om het alvast niet te doen is de überonprofessionele en lelijke MSN Music.

stevens gedichten deel 1

ja heb dus weer een nieuw tijdsverdrijf gevonden nl. gedichten schrijven o_o
ZWOELE ZOMERAVOND,
VERFRISSENDE DUIK IN HET SPRANKELENDE,BRUISENDE WATER,BRON VAN ALLLE LEVEN,VERLICHT DOOR DE MANTEL VAN DE MAANGODIN,DIE WAAKT OVER DE ZONDIGE STERREN,DIE IN HUN VLUCHT WEG VAN HET AARDSE BESTAAN VERSTRIKT RAAKTE IN DE ZWARTE SLUIER VAN DE KOSMOS

ZWOELE ZOMERAVOND,
WANNEER DE VLAM DER LIEFDE HET LAND DOORKRUIST EN MENIG HART VERWARMT MET DE GLOED DER PASSIE

ZWOELE ZOMERAVOND,
WANNEER DE SLAAPGOD DE MENSELIJKE ZIEL OVERNEEMT EN HEM WEGVOERT VAN HET AARDSE BESTAAN,NAAR HET LAND DER DROMEN WAAR DE ZIEL ZICH KAN BEVRIJDEN VAN DE ZWARE KETENS DIE HEM GEVANGEN HOUDEN AAN DE WAND VAN DE ZORGEN

ZWOELE ZOMERAVOND,
WANNEER DE ROEP VAN DE WANHOOP MENSEN IN HAAR MACHT KRIJGT EN ZE IN HET VERDERF STORT MET HAAR WARME STEM

ZWOELE ZOMERAVOND,
TWEE MONDEN ONTMOETEN ELKAAR EN WISSELEN HUN DIEPSTE VERLANGENS UIT

ZWOELE ZOMERAVOND,
HET BEGIN VAN HET EINDE

=>tot zover men eerste zelfgeschreven gedicht

Playstation 2 krijgt een nieuw jasje!

De nieuwe playstation zal kleiner zijn, minder wegen en netwerkgricht zijn!

Vanaf 1 november komt het nieuwe ontwerp van de PlayStation 2 in de winkels, half zo zwaar als het oorspronkelijke ontwerp en nog maar een kwart zo groot. Het nieuwe ontwerp is maar 2,8 cm hoog, tegenover de 7,8 cm van de oorspronkelijke console.

Ondanks de kleinere omvang kan de nieuwe PlayStation 2 nu veel meer. Een geïntegreerde Ethernetkaart maakt de console ideaal voor gamers die online willen gamen.

(meer info)