Wat na het secundair (1)

Do you want to? I want to change the feelings that I do een stukje tekst van een liedje van Audio Bullys klinkt door mijn radio. ‘Kzit suffend achter men bureau. Eigenlijk zou ik nu moeten studeren. Maar wat haalt het in godsnaam allemaal uit?

Bijna zes volle jaren al ga ik naar een katholieke secundaire school. Na het tweede jaar mocht ik kiezen wat ik verder zou doen. Ik kon kiezen tussen Moderene Talen – Wiskunde of de richting Menswetenschappen. Ik koos voor het eerste, mede omdat ik een vrij regelmatig student was. Er was niet écht een vak waarin ik in uitblonk -en zo is dat nu nog steeds- dus koos ik voor de combinatie van Moderne Talen en Wiskunde, een richting die twee uitersten samenbrengt. Een prachtige keuze dacht ik toen. Ik zou nog altijd alles kunnen doen en dat is effectief zo.

Nu, na bijna drie jaar in deze studierichting te hebben vertroefd sta ik weer voor een keuze. Dit keer echter voor een levenskeuze die wellicht mijn leven voor een groot deel zal beïnvloeden. Wat zal ik verder studeren na het secundair onderwijs? Ga ik naar een hoge school of naar een universiteit? Ga ik “op kot” of rijd ik op en af? Dat zijn maar enkele vragen. Het zijn niet zomaar keuzes, het zijn keiharde dilemma’s!

De laatste vijf jaren wist ik perfect waar ik naartoe wilde. Ik moest en zou informaticus worden of toch enigszins iets met computers aanvangen. Nu denk ik daar anders over.

Gedurende vijf jaren werden mij verscheidene standpunten, vakken, ideologieën, meningen levensvisies, zingevingen en dergelijke voorgeschoteld. Sommigen van hen hebben mijn denken beïnvloedt, anderen niet.

Vooral het laatste jaar heb ik nieuwe interesses gekregen. Neem nu dit bloggen, het heeft teweeg gebracht dat ik plots liefde heb gekregen voor onze taal al is het nog maar in de vorm van schrijven. Het geeft me telkens meer en meer genoegen. Ik doe het graag. Ook wiskunde heb ik altijd graag gedaan, alleen kan ik het niet goed. Ik vind wiskunde belangrijk en vooral omdat je het nodig hebt in de informatica. En dan belanden we bij het onderwerp “informatica”. Ook dat doe ik graag. Ik heb me vijf jaar lang (ja u leest het goed) bezig gehouden met het ontwikkelen van applicaties geschreven in PHP en het schrijven van (x)html websites. Ik heb contact gehad met het magische C-sharp en met C++. Dat is gedurende die vijf jaar geëvolueerd tot een passie maar die passie lijkt nu stilaan weg te ebben. Kortom, er is zoveel waarvoor ik mij momenteel interesseer dat ik de bomen niet meer door het bos zie!

Verdomme, ik weet het gewoon niet meer. Via onze school hebben we al een rist informatiebrochures ontvangen. Een hele resem lijstjes met beroepsnamen. Nochtans word ik daar niet veel wijzer van. Gelukkig heb ik nog tijd en schaf ik mij binnenkort een gedetailleerde boek over alle opleidingen aan, dat zal me wel helpen. Misschien weet ik héél binnenkort al wat ik wil doen, misschien ook niet. Misschien zegt u me wel waar ik goed in ben.

Wordt vervolgt…

2 thoughts on “Wat na het secundair (1)”

 1. I have noticed you don’t monetize your site, don’t waste your
  traffic, you can earn additional cash every
  month because you’ve got hi quality content.
  If you want to know how to make extra $$$, search for: Mertiso’s
  tips best adsense alternative

 2. I have checked your website and i have found
  some duplicate content, that’s why you don’t rank high
  in google, but there is a tool that can help you to create
  100% unique articles, search for; Boorfe’s tips unlimited content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *