Heilige Idioten

Vorige week vrijdag ben ik dan uiteindelijk mijn postpakketje gaan afhalen bij De Post met daarin twee pareltjes van de geprezen schrijver Herman Brusselmans. Meer bepaald zijn dat Logica voor Idioten en zijn recente 250 beste Humo-columns gebundelde boek -fuck man spreek dat uit- Heilige Schrik genaamd.

Ik hoop dat u nu niet een verkeerd beeld heeft omtrent mij. Nee, ik ben niet de boekenworm noch de analfabeet. Ik pik gewoon af en toe graag eens een boekje mee. Trouwens, ik heb die boeken via Azur aangekocht. ‘Twas de eerste keer dat ik artikelen via het net kocht en ik ben niet ontevreden! Enfin… wegdromen nu de examens eraan komen en dat kan perfect met de zinssneden van Brusselmans.

MP3 hoofdstuk afgesloten?

Beste,

Zowel het linken naar, als het posten van mp3’s is illegaal.

Mag ik u bij deze beleefd, maar met aandrang verzoeken hiermee te stoppen én zo vlug mogelijk de bestaande links van uw site te verwijderen. vr gr marcel heymans Directeur Ifpi Belgium

Hiermee citeer ik de woorden van Marcel Heymans welke ik afgelopen donderdag in mijn mailbox kon lezen. Dat is dan ook de reden waarom er geen Donder-MP3-Dag te bewonderen was op CNX afgelopen week. Verwonderd stuurde ik dus ook meteen een e-mail terug naar deheer Heymans met de vraag of het zogenaamde linken en posten naar MP3’s werkelijk illegaal is en of hij het mij in een wet kon voorleggen.

Ik begrijp dat u opgetogen bent. Voor hetzelfde geld, werd uw PC in beslag genomen en/of risceerde u een rechtszaak met bijhorende veroordeling en schadevergoeding. U komt er dus “goedkoop” vanaf. Toch twijfelt u nog aan onze oprechtheid, alsof we het ons zouden kunnen permiteren om “valse” of “ongegronde” waarschuwingen te sturen. De grond van onze claim is te vinden in een aantal wetten, te ingewikkeld om hier op te noemen (zowel commercieel recht als auteursrecht). In 1998 werd een Leuvens student hieromtrent (linken naar sites) al veroordeeld, ook in beroep. Misschien is dat nog het duidelijkst. En ja, P2P zijn veel erger. Maar moet een kruidenier enkel optreden tegen gewapende overvallen en niet tegen gewone winkeldiefstal? Of mag iemand bij u 100 Euro komen halen, zeggende dat er veel grotere kwalen in de wereld zijn. Ifpi hanteert daarom een 0-tolerantie. Waar moet men anders de grens leggen? (overigens berokkenen sommige links naar 1 song meer schade dan sites met honderden songs) Door het linken werkt u actief mee aan het bestelen van auteurs, artiesten én producenten. Geen van allen vindt dat leuk.

Met het bovenstaande te hebben gelezen is dit het einde van het fameuze Donder-MP3-Dag gebeuren. Geniet nog even van die verzamelde links naar die mooie opendirs want binnen enkele dagen is het allemaal weg. Snif. Mooie liedjes duren niet lang, maar héél binnenkort zijn we terug. We starten met een schone lei, een nieuw concept. Verwacht het onverwachte.

Ben jij ook bang voor je computer…

De helft van de Vlamingen is ronduit bang voor de computer en het internet. Vooral Vlaamse vrouwen willen er niets van weten. Dat is de opvallende conclusie van een onderzoek van de KU Leuven bij meer dan duizend Vlamingen tussen 18 en 91 jaar oud.

Bijna de helft van alle Vlamingen boven de 18 (44,7%) gebruikt nooit een computer. Een derde tot de helft van de volwassen Vlamingen zegt “een of ander” negatief gevoel te hebben bij digitale ontwikkelingen.

Verrassender is het aandeel vrouwen die de computer mijdt: maar liefst twee derde van de pc-analfabeten zijn van het vrouwelijk geslacht.

(via)

Ik had nooit verwacht zoiets te lezen. Wie had er ooit kunnen denken dat bijna de helft van de Vlamingen bang is voor een computer? En zo veel bange vrouwen…

…Of is je computer bang voor jou?

Glenn

And Off we Go!

Zondag middag. De nieuwe blog is online. Weliswaar twee dagen te laat, maar hij is er. Er is héél wat veranderd en daarom geef ik u hierbij een beknopt doch volledig lijstje.

Zoals u kan zien worden vanaf nu ook de laatste reacties weergegeven in het menu net zoals een maandelijkse archivering van de blog. Dit zit standaard in ReactBlog, de logware die onze blog voedt. Een primeur, want dit is de éérste weblog die integraal gebruik maakt van dat systeem. Nu kunnen ook gasten reageren wat voorheen niet kon omdat je je moest registreren!

Maar goed, voor de niet-techneuten is er ook wat goeds. Zo worden alle filmpjes nu rechtstreeks afgespeeld in de browser. Jammer genoeg staan nog niet alle filmpjes erop maar de komende dagen worden deze toegevoegd samen met nog enkele nieuwe hilarische filmpjes als kers op de slagroomtaart! Ook onze profielen zijn nog niet beschikbaar, maar deze zullen spoedig gepost worden onder de vorm van een log zodat u ook je mening kan geven. Het gastenboek heb ik er maar uitgegooid omdat ik vind dat dat niet echt past bij de conceptie van een weblog. Verder zal er nog een verzameling links komen. Als u uw link hier wilt zien dan kan je me gerust mailen. Dat is zowat alles van hetgeen er veranderd is.

U vraagt zich af waarom het allemaal zo lang duurde? Ik heb een half weekend te zitten kloten met UTF-8 character encoding. Ik had de intentie om van dit type character encoding gebruik te maken maar dat leverde een héle resem problemen op. Ik had elke file opgeslagen via kladblok in UTF-8 formaat. Dit scheen echter niet al te best te werken want ik kreeg allemaal vierkante hoekjes in Internet Exploder. Door al deze problemen zijn we dan weer moeten terugvallen op ISO-8859-1 wat geen enkel probleem opleverde! ISO-885-1 is trouwens ook het juiste type wat we hier nodig hebben, we wonen immers in West-Europa en een myriade internationale bezoekers hebben we ook niet dus what’s the point to useUTF-8?

Bovendien heb ik ook eens nagedacht over het toepassen van correcte MIME type, een onderwerp waar men vaak niet van bewust is maar eigenlijk best wel belangrijk is. Voor XHTML is datapplication/xhtml+xml -wat Internet Explorer niet ondersteunt, maar andere browsers waaronder Firefox wel- en daar maakt deze blog nu ook gebruik van.

Maar goed, voor u een nieuwe, fris-geserveerde Clan Nutz’n X-treme Blog.
Verwacht de komende dagen, weken en maanden vele updates met voor iedereen iets lekkers! Veel plezier.

Dollars

Fucque man, één euro bedraagt nu al 1,33 dollar! Op 1000 euro maak je al gauw 330 dollar winst dus… toch een niet te verwaarlozen bedrag? ‘Kdenk dat het tijd wordt dat we massaal onze euro’s gaan inruilen voor dollars van Amerikaanse makelij nu we nog gouden zaken kunnen doen. ‘Kben alleszins benieuwd wanneer de inflatatie van start zal gaan hier… máár we bekijken alles rooskleurig.

Steven’s mysteries deel 1

De kwestie Bigfoot. Bigfoot(deze naam gebruikt men in VSA) aka Sasquatch(deze naam gebruikt men in Canada) is een van gekenste mysteries op deze aardbol. Het woord Sasquatch komt van de indianen van British Columbia en betekent “wilde man van het woud”. Er zouden meerder soorten Sasquatch- of Bigfoot soorten zijn. Ze zouden voorkomen in het westen van Canada en in het Noordwesten van de Verenigde Staten. Een sasquatch of bigfoot zou tussen de 1,98 m-2,44m groot zijn. Ze zouden een korte,roodbruine/zwarte vacht hebben. Ze zouden grote,op mensenvoeten lijkende “voeten”hebben. Ze zouden een doordringende geur hebben,die lijkt op een mengsel van stinkdier en natte hond. Een kleine historie in Sasquatch en Bigfoot waarnemingen. De eerste echte sasquatch “aanwijzing” werd in 1811 in West Canada,door ene David Thompson gedaan. Het betrof enkele grote voetafdrukken in de sneeuw. Deze voetafdrukken waren 38cm op 20cm groot. De eerste echte beschreven confrontatie met een bigfoot,was in 1884 te Yale in de staat British Colombia. Een treinbemanning kwam oog in oog te staan met een langarmig,op mens gelijkend,kort zwartharige wezen(ze beschreven het als een soort van gorilla). Een van de meest merkwaardige ontmoetingen met bigfoot,was die van Albert Ostman in 1924. Hij beweert ontvoerd te zijn door een bigfoot. De bigfoot zou hem op een nacht tijdens zijn kampeertripje hebben meegenomen naar zijn hol.Toen Ostman wakker werd,zag hij 4 bigfoots( 2 volwassenen en 2 jongere,waarvan 2 mannetjes en 2 vrouwtjes). De bigfoots hielden hem 6 weken vast. Ostman wist met een list te ontsnappen. Hij voerde de volwassen mannetjes bigfoot een of ander verdovend kruid waardoor hij kon ontsnappen. Maar het beroemste bigfoot “bewijs”is de Patterson-Gimlin film. Deze werd op 20 oktober 1967 om 1u30 gefilmd. Bob Gimlin en Roger Patterson waren aan het paardrijden in de bossen van Bluff Creek in Californie. Patterson’s paard werd plots opgeschrikt door iets. Het was een vrouwtjes bigfoot die aan het wandelen was op een open plek. Patterson greep zo snel hij kon een camera en achtervolgde het wezen op zijn paard. Het wezen ging snel maar rustig weg over de open plek en het bos in. Maar tijdens dat het wezen wegliep keek het nog even naar zijn achtervolger. Het wezen was 2,22 m groot. Het zou 317,530 kg wegen. Het wezen liet voetafdrukken achter van 36,25cm op 15cm. Deze film wordt nog altijd betwist. Sommige beweren dat de beelden een echte bigfoot tonen en andere beweren dat het gewoon een man in een apenpak is. Men heeft geen van beide standpunten ooit kunnen aantonen. Nu ja volgens mij kan het wel dat er iets is dat nog niet ontdekt is maar wat weet ik niet.Ik denk dat ik het pas geloof,zoals de meeste onder ons,wanneer we echt harde en waterdichte bewijzen te zien krijgen.

Links: hier

=>tussen de 11,50 en de 12,24 minuut, als je het fameuze filmpje wil zien.

en klik hier

=> voor nog meer rare dierenmysteries

Moslimkwesties

De aanvallen op de WTC-torens en de moord op Theo Van Gogh zijn maar enkele voorbeelden van moslimfundamentalisme. Dagelijks worden we geconfronteerd met terrorisme. De moslimkwestie is een vaste waarde geworden, ook in België. Hoofddoeken worden verboden in het openbaar en de Islam wordt veroordeeld. Er is een opmars van extreem rechtse regimes. We kregen zelfs enkele weken terug een scherpe uitspraak te horen van onze eigen minster Dewael. Deze in kwestie betoogde dat de Islamcultuur minderwaardig is aan de Westerse cultuur. Vanzelfsprekend is dat een onterechte uitspraak. Vele mensen vinden de islamcultuur dan ook minderwaardig mede door de media en denken dat de Islam een bedreiging voor onze samenleving vormt. Nochtans is de Islam als cultuur op sterven na dood. De oorspronkelijke waarden van de Islam -waaronder de onderdrukking van de vrouw- worden enkel nog in een gering aantal landen toegepast.

De objectieve cijfers wijzen het uit zeggen ze. Ik kan ze geen ongelijk geven, in Nederland alleen al zijn er 1.000.000 moslims. Nochtans hebben de meesten van deze moslims zich min of meer aangepast aan onze cultuur en zo wordt dat ook geacht van die andere groep moslims die we fundamentalisten noemen. Deze laatste vormen wel een bedreiging voor ons. Onder hen moeten we ook nog onderscheid maken. Ten eerste hebben we de tweede generatie moslims die opgroeiden in onze maatschappij. Zij begrijpen de Islam verkeert, ze aanvaarden onze Westere wereld niet waar de vrije meningsuiting een vaste waarde is. Ze willen hún cultuur uitdragen in het Westerse. Daarnaast hebben we ook nog de zelfmoordterroristen die actief zijn in gevaarlijke moslimnetwerken en de daad van zelfdoding als het paradijs zien. Beiden zien ze de Westere samenleving als bedreiging. Zij voeren een Jihad tegen het Westen om de Islam in stand te houden en dat feit wordt tot bij ons uitgedragen.

Met dit in het achterhoofd rees de voorbije weken de vraag op of dat we de Islam eigenlijk niet onterecht hebben veroordeeld. Natuurlijk is het niet aanvaardbaar wat vele van deze fundamentalisten hebben aangericht en misschien nog zullen aanrichten. De basis van het probleem ligt volgens mij in de unipolariteit van Amerika en vele Moslims aanvaarden Amerika en dus de Westerse cultuur als grootmacht niet. De wereld wordt verwesterd en Islam implodeert en dat is geen goede zaak. Naar mijn mening moet er dus ook een variabiliteit zijn in de verschillende culturen want de onze verschilt toch enigszins met die van de Islam.

Ik vind het regelrecht triestig dat sommige media de Islam onrecht aandoen en de religie volledig ontheiligen. Met name heb ik het dan over initiatieven zoals GeenStijl welke ontolereerbaar is. De Islam is een cultuur als de andere en is niet het beeld dat dergelijke shocklogs geven. Nochtans ben ik toch van de mening dat enkele waarden hier in onze samenleving moeten gerespecteerd worden en daarmee bedoel ik dat de hoofddoeken provocerend zijn, ze onderdrukken de vrouw. En nóg zoveel meer

Ik bedoel maar, denk eerst na over de moslimkwestie van vandaag.

Dan denk je dat het een gewone saaie dag was

En dan lees je in de krant dat ze in Colombia een ongeboren baby gekidnapt hebben. Dan denk je ok, tot daaraantoe, maar dan gijzelt er een 13-jarige een stripteasedanseres. En alsof dat nog niet genoeg is heeft de bejaardenbond een nieuwe activiteit gevonden. Bij overmaat van ramp raakt er dan nog een Amerikaan 4 keer blind en mag je in Hongarije geen domme blondjes moppen meer vertellen! Je zou voor minder21.500 euro uitgeven aan een 10 jaar oud broodje kaas waar moeder Maria opstaat!

Glenn

My moment of fame

Hey,

Ik ben dus Saar. Ik dacht om mij ff voor te stellen als eerste log. Als je iets over mij moet weten, is het dat ik gewoonweg gek ben (in de betekenis van prettig gestoord, psychopatisch wordt onderdrukt :p), raar, maar ook wel lief (dat zeggen ze toch :p). Hobby’s heb ik niet echt, gewoon uitgaan en plezier maken! Ik hou van veel soorten muziek, maar metal is toch mijn favoriet, hoewel ik er nog niet veel van af weet. Maar dat komt nog wel 😉 Euh…ik ben geboren op 8 augustus 1988. Nu weet iedereen mijne verjaardag, dus zeker niet vergeten :p. Tja, veel meer weet ik eigenlijk niet te zeggen, maar als je nog iets wilt weten => freaky_saar@hotmail.com Greetzzz, Saar

Een nieuw cnx lid!

Vanaf deze middag heeft CNX er een nieuw lid bij!

Vandaag hebben we onze jaarlijkse sportdag gehad, in de voormiddag hebbe, we een beetje getennist en gespind en in de namiddag hebben we gebowld. Tijden de middag kwam Steven met het fantastische idee om Saar (Yves zijn vriendin) ook tot lid van cnx te maken. We (de rest van cnx) gingen natuurlijk direct akkoord met dit voorstel. En toen waren we met vijf.

Aangezien het onderdeel “Omtrent” door “”omstandigheden”” nog niet beschikbaar is op onze site wil ik u met plezier kennis laten maken met “de geschiedenis van cnx”.

Het begon allemaal op een zekere avond (ik denk toen in het station van Berchem om een uur of 11??) enkele jaren geleden (de preciese datum weet ik niet meer, maar Steven waarschijnlijk wel, dus als je dat wilt weten vraag je het maar aan hem), Steven kwam toen met het fantastische idee om een clan te vormen (ja, weer eens een idee van Steven :D) en toen vormden we maar een clan, namelijk de “insane dudes”, die clan bestond toen uit Steven, Kris en ik (Glenn). Al snel kwam er een vierde lid bij (Yves), die veranderde onze naam in “insane crew”. En vorig jaar, ergens in oktober waren we die naam beu, toen verzon Yves onze huidige naam “Clan nutz’n X-treme”. En vanaf vandaag is er dan een vijfde lid bijgekomen bij cnx!

Nog 1 ding; Welkom bij de cnx Saar!

Glenn