And Off we Go!

Zondag middag. De nieuwe blog is online. Weliswaar twee dagen te laat, maar hij is er. Er is héél wat veranderd en daarom geef ik u hierbij een beknopt doch volledig lijstje.

Zoals u kan zien worden vanaf nu ook de laatste reacties weergegeven in het menu net zoals een maandelijkse archivering van de blog. Dit zit standaard in ReactBlog, de logware die onze blog voedt. Een primeur, want dit is de éérste weblog die integraal gebruik maakt van dat systeem. Nu kunnen ook gasten reageren wat voorheen niet kon omdat je je moest registreren!

Maar goed, voor de niet-techneuten is er ook wat goeds. Zo worden alle filmpjes nu rechtstreeks afgespeeld in de browser. Jammer genoeg staan nog niet alle filmpjes erop maar de komende dagen worden deze toegevoegd samen met nog enkele nieuwe hilarische filmpjes als kers op de slagroomtaart! Ook onze profielen zijn nog niet beschikbaar, maar deze zullen spoedig gepost worden onder de vorm van een log zodat u ook je mening kan geven. Het gastenboek heb ik er maar uitgegooid omdat ik vind dat dat niet echt past bij de conceptie van een weblog. Verder zal er nog een verzameling links komen. Als u uw link hier wilt zien dan kan je me gerust mailen. Dat is zowat alles van hetgeen er veranderd is.

U vraagt zich af waarom het allemaal zo lang duurde? Ik heb een half weekend te zitten kloten met UTF-8 character encoding. Ik had de intentie om van dit type character encoding gebruik te maken maar dat leverde een héle resem problemen op. Ik had elke file opgeslagen via kladblok in UTF-8 formaat. Dit scheen echter niet al te best te werken want ik kreeg allemaal vierkante hoekjes in Internet Exploder. Door al deze problemen zijn we dan weer moeten terugvallen op ISO-8859-1 wat geen enkel probleem opleverde! ISO-885-1 is trouwens ook het juiste type wat we hier nodig hebben, we wonen immers in West-Europa en een myriade internationale bezoekers hebben we ook niet dus what’s the point to useUTF-8?

Bovendien heb ik ook eens nagedacht over het toepassen van correcte MIME type, een onderwerp waar men vaak niet van bewust is maar eigenlijk best wel belangrijk is. Voor XHTML is datapplication/xhtml+xml -wat Internet Explorer niet ondersteunt, maar andere browsers waaronder Firefox wel- en daar maakt deze blog nu ook gebruik van.

Maar goed, voor u een nieuwe, fris-geserveerde Clan Nutz’n X-treme Blog.
Verwacht de komende dagen, weken en maanden vele updates met voor iedereen iets lekkers! Veel plezier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *