MP3 hoofdstuk afgesloten?

Beste,

Zowel het linken naar, als het posten van mp3’s is illegaal.

Mag ik u bij deze beleefd, maar met aandrang verzoeken hiermee te stoppen én zo vlug mogelijk de bestaande links van uw site te verwijderen. vr gr marcel heymans Directeur Ifpi Belgium

Hiermee citeer ik de woorden van Marcel Heymans welke ik afgelopen donderdag in mijn mailbox kon lezen. Dat is dan ook de reden waarom er geen Donder-MP3-Dag te bewonderen was op CNX afgelopen week. Verwonderd stuurde ik dus ook meteen een e-mail terug naar deheer Heymans met de vraag of het zogenaamde linken en posten naar MP3’s werkelijk illegaal is en of hij het mij in een wet kon voorleggen.

Ik begrijp dat u opgetogen bent. Voor hetzelfde geld, werd uw PC in beslag genomen en/of risceerde u een rechtszaak met bijhorende veroordeling en schadevergoeding. U komt er dus “goedkoop” vanaf. Toch twijfelt u nog aan onze oprechtheid, alsof we het ons zouden kunnen permiteren om “valse” of “ongegronde” waarschuwingen te sturen. De grond van onze claim is te vinden in een aantal wetten, te ingewikkeld om hier op te noemen (zowel commercieel recht als auteursrecht). In 1998 werd een Leuvens student hieromtrent (linken naar sites) al veroordeeld, ook in beroep. Misschien is dat nog het duidelijkst. En ja, P2P zijn veel erger. Maar moet een kruidenier enkel optreden tegen gewapende overvallen en niet tegen gewone winkeldiefstal? Of mag iemand bij u 100 Euro komen halen, zeggende dat er veel grotere kwalen in de wereld zijn. Ifpi hanteert daarom een 0-tolerantie. Waar moet men anders de grens leggen? (overigens berokkenen sommige links naar 1 song meer schade dan sites met honderden songs) Door het linken werkt u actief mee aan het bestelen van auteurs, artiesten én producenten. Geen van allen vindt dat leuk.

Met het bovenstaande te hebben gelezen is dit het einde van het fameuze Donder-MP3-Dag gebeuren. Geniet nog even van die verzamelde links naar die mooie opendirs want binnen enkele dagen is het allemaal weg. Snif. Mooie liedjes duren niet lang, maar héél binnenkort zijn we terug. We starten met een schone lei, een nieuw concept. Verwacht het onverwachte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *