Vlaamse Wiskunde Ontgoocheling (VWO)

Vandaag was het woensdag, 19 januari nog wel! U vraagt zich af wat er zo speciaal is aan 19/01/2005? Vandaag was het de Vlaamse Wiskunde Olympiade (VWO). Wij (Kris en ik) hebben al onze moed bijeen geraapt en hieraan deelgenomen!

Deze voormiddag was het school, ja, echt O_o. Maar in tegenstelling tot onze medeleerlingen gingen wij deze middag niet naar huis. We gingen naar het winkeltje ‘t Heuveltje reclame weg en kochten daar een “broodje tartaar”, eerdeer een tartaartje met brood als een broodje met tartaar, maar daardoor merkten we toch dat we ons geld waardig hadden besteed.
We reden naar het skateplein van Kalmthout, maar daar was het nog te nat om te skaten dus we reden door richting een bank. (Ja, dezelfde bank als met het fatsen!) Nadat we ons broodje tartaartje verorbert hadden reden we naar de colruyt waar zoals altijd veel te beleven viel. Toen we binnenkwamen ging het al meteen goed, er lagen stukjes wafel om te proeven! Een eindje verderop lag er vlees om te proeven en er stond ook nog een fles wijn. Nadat we wat gegeten hadden kochten we nog meer eten (pringles, wafels, twixen en een fles goedkope (smaakloze) oragne limonade).
We reden naar een ander bankje (ergens aan het gemeentehuis) en we aten onze aanwinst op.

Om een uur of half 2 reden we terug richting school om deel te nemen aan de . De eerste bladzijden van het boekje bleken mee te vallen, maar de andere vragen sloegen toch een serieus pak tegen. En als we nadien onze antwoorden vergeleken kwamen we tot da conclusie dat we hooguit op 5 (van de 30) vragen hetzelfde antwoord gegeven hadden! Sloeg dat effe tegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *