It’s alive

Paus leert opnieuw ademen en praten

Paus Johannes Paulus II, die afgelopen 24 februari in het Romeinse Gemelliziekenhuis werd opgenomen met zware ademhalingsmoeilijkheden, is in een algemeen goede gezondheidstoestand en is begonnen met het opnieuw leren ademen en praten. Dat heeft het Vaticaan maandag in een persmededeling bekendgemaakt.

Zo te zien gaat deze man maar niet dood…. Dat heb je met van die mensen die met God getrouwd zijn denk ik dan.
Eigelijk iets helemaal anders, ik vind dat als de huidige paus dood is, er gaan andere meer moet komen. Ik denk dat een paus eigenlijk voor niets goed is, het enige wat deze man doet is bijvoorbeeld het clonen van mensen in een slecht daglicht zetten waardoor de mensen zich hier gaan tegen keren en er een verbod op zulke dingen komt, terwijl het eigenlijk voor grote medische doorbraken kan zorgen.
Wat vindt u daar eigenlijk van?

“De algemene toestand van de Heilige Vader is goed en ook zijn fysieke parameters blijven goed”, luidt het in de mededeling, waarin nog verduidelijkt wordt dat er “geen enkele post-operatieve complicatie werd gesignaleerd”.
“De paus eet regelmatig, brengt enkele uren door in een zetel en is begonnen met het opnieuw leren ademen en praten”, zo staat er voorts. De volgende mededeling over de gezondheidstoestand van de paus is in uitzicht gesteld voor donderdag 3 maart. (belga)

Glenn

Mondaymorning suck

Iedereen kent het gevoel wel…maandagmorgen…neeee ik wil nie naar school!! Wel, zo zag deze morgen er ook voor mij uit. Mijn bed was veel te lekker om te verlaten en ik had zo’n pijn in mijn nek en rug dat bewegen moeilijk werd…De dag was dus al slecht begonnen.
Dan kom je aan op school…heb je LO en moet je door de ijzige koude naar Achterbroek fietsen (merci vo de fiets Maxim :p). Nadien komen we in onze klas…4 graden…het was 4 fucking graden in onze klas! De verwarming was dus nog steeds stuk (al van vrijdag in de late middag). We mochten niet naar huis, tuurlijk nie…we zitten opt Heilig Hart ver iet. Dus we hebben de rest van de dag les gevolgd in lokalen waar het veeeeeeeeeel te koud was om te zijn. In de zon buiten was het warmer…
Was er iets positief aan deze dag? Eens denken…koude, pijn, uitgescholden worden voor slet,…nee. Yves gezien, ja, een warme douche, ja. En kvin geen eindzin dus ga ik men stopwoord ma gebruiken :D. die e a nie meer gere zenne :p

Saar

Een jongetje van tien

Vandaag had ik een gesprek met een jongen van tien.

“Hoe oud ben jij? 15? 19?” vroeg de jongen me.
“Nee, ik ben welgeteld zeventien jaren hier op aarde aanwezig” antwoordde ik.
“Rijd jij al met de auto?” vervolgde hij nieuwsgierig.
“Nee.” antwoordde ik kortaf.
“Je hebt toch wel een brommer dan?” ging hij enigszins op een verbaasde toon verder.
“Nee, ook dat niet.” zei ik hem.
Wederom had ik de jongen moeten teleurstellen.
Ik was niet écht een grote jongen van zeventien voor hem. Bovendien had ik zijn opgedrongen beeld van die jongen van zeventien afgebroken, kapot gemaakt, volledig geruïneerd. Soms kan de waarheid toch zo ontnuchterend zijn. Althans, vandaag werd dat toch maar weer eens benadrukt.

En ik droomde dat ik een jongen van tien was.

Yellowcard

Nooit zou ik het wagen om met een luid spelende CD van Yellowcard te rijden. Wat ik wel zou willen doen is naar hun muziek luisteren, zoveel als ik kan. Yellowcard heeft faamheid verworven met Ocean Avenue en zo heb ook hen leren kennen. “Niets bijzonders toch?” oordeelde ik toen ik voor het eerst iets van Yellowcard hoorde. Kennelijk één van de grootste fouten die ik tot op vandaag maakte.

Ik moet zeggen, ik betreur het ten zeerste dat zulke woorden uit mijn mond kwamen. Zeker toen ik enkele maanden terug One For the Kids hoorde, hun debuutalbum. Ongelooflijk hoe bombastische akkoorden collaboreren met weemoedige viool klanken.

Underdog is mijn absolute favoriet van het gelijknamige The Underdog EP. Subliem gewoon, over dat je moet volhouden in het leven. Life Of A Salesman klinkt dan weer erg respectvol, terwijl Hey Mike dan weer erg gepast is als het allemaal niet meer zo goed zit met een vriend.

Yellowcard klinkt echt niét als de doorsnee poppunk band en ik denk dat het die viool is die het hem doet maar zonder die zachte doch klare stem, goede drummer en andere gitaristen zouden ze nooit Yellowcard zijn. Niet verwonderlijk dus, dat ik soms weemoedig tracht mee te zingen. Hun liedjes zijn voor mij een eeuwig durende verademing, soms fluisteren ze je slaapliedjes in, helpen ze je weer overeind te lopen of leggen ze mooie en minder mooie beelden voor van je leven. Voor je het weet geraak je verwikkeld in hun melancholische klanken, verhalende lyriek en help-me-dit-uit-mijn-hood-te-krijgen-gezang. Daarom dat ze een opmerkelijke plaats verdienen hier op deze weblog.

Yellowcard speelde vorig jaar nog op Pukkelpop, ik kon er jammer genoeg niet bij zijn. Nu wacht ik in alle stilte op dat ene meisje dat me in men dromen uitnodigt en vraagt: “Ga je met me mee naar het concert van Yellowcard ?”

Wachten

Precies één uur, acht minuten en tien seconden waren we al aan het palaveren. Ik had nooit gedacht dat ik uitgerekend met haar zolang kon praten over vissen, biermerken en eindeloze schooldagen. Om ons gesprek een wending te geven vroeg ik abrupt “Haat jij het ook zo om te wachten?”. Met enige verbijstering keek ze me aan. Het leek wel alsof ze dacht dat ik een nitwit was. “Wachten? Ik hoef helemaal nooit te wachten. Ik doe wat ik wil, niemand zegt me om te wachten. Trouwens, ik haat het niét om ‘ns te wachten want ik hoéf ook nooit te wachten. Wachten is voor mietjes, wachten is verleden tijd. Ik zou niet weten wat jij bedoeld.” was haar onverwijld antwoord. Ik voelde dat het ging vonken, dat er regen in de lucht hing. Ik pikte direct op haar in. “Ik haat mensen zoals jij die zeggen dat ze het haten om niet te wachten. Wie denk jij eigenlijk wel dat jij bent? Kutwijf. Al goed dat ik niet heb gezeurd dat jij te laat was! Weet je wel hoe erg het wel niet is om te wachten? Al héé men leven moet ik wachten. In de wachtkamer bij de tandarts, bij de dokter, aan de kassa bij de kruidenier, op de resultaten van het proefwerk, aan de stoplichten, bij het tafelgaan, op de televisie, radio en consoorten, op mijn rijbewijs, op de snelleveringsdienst, op de trein, maar vooral moet ik wachten op eindelijke ‘ns een zinnig antwoord van jouwerzijds.” Het was eruit. En nadat ik realiseerde dat ze al ettelijke minuten weg moest zijn wachtte ik op de eerstvolgende tram.

WordPress and date formatting

WP has really amazed me. Everything works perfectly and the software itself is very usefriendly. If there’s one thing that quite annoys me at this very moment I would say that I find it ridiculous the way WP formats the time using PHP code.

I should say that I find it very useful that WP has the ability to let the time differ from UTC, but that’s of course not the issue. The issue here is that I want to display the date in my own language thus February is respectively februari in dutch. The reason why WP cannot handle is, is the fact that they currently use the date() function to format timestamps. To solve this, I have changed the textual representation into numeric parameters for the date() function. Of course this is ridiculous. The right solution is to use setlocale() which defines local information. Thus there would be an option that gives the admin the ability to fill in the value that matches their own local settings for time ecetera. The time could then be formatted using the strftime() function.

As I’m not that familiar with the code behind WP I’m not yet able to write a plugin for this issue. I personally believe that it might be better that the people at WP take this demand seriously instead of fulfilling the logware with a bunch of features that we don’t need. Are there by the way other people that experience the same problem?

Levend

Als het niet zo regende in mijn hoofd zou ik hier in geen geval aan begonnen zijn. Okee, ik zal hier regelmatig iets neerpennen want ik voel me genoodzaakt om iets te schrijven, ik zou niet anders durven. En vooral, ik doe het ook graag. Nu kan ik pas écht mijn overpeinzingen op u afvuren, kriskras door elkaar wat vroeger iets minder kon, dit is trouwens iets héél anders.

Ik heb niet onbewust gekozen om in het Nederlands te schrijven. Het is vooral de inhoud van deze weblog die daarop inspeelt want in mijn moedertaal kan ik toch enigszins eenvoudiger mijn gevoelens uitdrukken. Desalniettemin belet dat dat ik sporadisch ‘ns in het Engels een artikel zal verwoorden omdat het Engels nu éénmaal het medium is van de wetenschap.

Ik moet toegeven, ik had liever mijn eigen theme al werkende gezien maar de inspiratie ontbreekt me nog. In ieder geval, het zal iets zachts worden na dit natuurlijke groen. Oh ja, WP 1.5 is écht hip. Ik weet dat er nog veel werk is, maar vrees niet. Simultaan ziet u verandering. Echt, beloofd.

Zéér binnenkort meer van mijnentwege.

Valentijn

Ok, ik geef het toe…valentijn is nogal commercieel gericht, maar het is en blijft “liefdekesdag” zoals mijn ma het zegt. En dus wil ik wel iets doen voor mijn geliefde, in tegenstelling tot anderen :p. Vandaar…een mooi valentijnsgedicht voor mijn allerliefste schat! Voor de mensen die niet van melige dingen houden, pech ver ulle, lees dan maar niet verder 😉

True Love

Before I knew you, I was lost
I had nothing to live for
But then….I saw you
Suddenly, I realised that I shouldn’t give up
I knew I would fight for you
And I did
I might have made some mistakes
and I feel sorry for it
But without making them, I wouldn’t love you the way I do now
We will win al obstacles that come our way
Together, we can handle everything
Maybe, I wouldn’t be here if I never had met you
But I’m glad I did
Now I understand the meening of true love
I hope you are the one for me,
’cause I love you with everything I have
My heart, my soul, my body,…it’s all yours
I’m yours for ever, my love for you will never die

Yves, khou echt zo ontzettend veel van je…je bent alles voor me!!

Saar

De gazet op het net…

Vandaag las ik nog eens wat in de krant op het internet. Wel enkel nieuws van gisteren maar dat maakt het niet minder raar.
Nu is er zelfs al een weedverbod voor de koetjes. Werd er klacht ingedient tegen neukende marsepijn, is dat tegenwoordig ookal zedenschennis ofzoiets?
Gaat een Chinees met het eten van z’n hond aan de haal. En krijgen 5 mensen een gratis ritje met de treinterwijl wij er zoveel voor moeten betalen! Je zou er al slaap van krijgen. over lui gesproken!

Monza – Grand

Grand, het nieuwe album van Monza stak in de cd-speler. Ik kan weinig vertellen over Monza, nog minder over het vorige Noordkaap alleen weet ik dat ik dit album erg sterk vind. Naast Dood aan alle meisjes enNaar men zegt, u (misschien) wel bekend in de oren klinkend zijn Alles HalfRijkdom en We noemen dat een mooie dag mijn favorieten.

Grand gaat over de meest banale zaken tot de meest ludieke dingen zoals het verlies van een dierbaar persoon, onmogelijke liefdes, het tragische en het onbegrijpelijke, een zelfmoordlijn via een callcenter in India, en uiteraard meer van dat goede. Aangrijpende teksten worden afgewisseld met melodieuze muziekjes en weemoedige doch warme klanken. Voor velen een vereenzelving met de muziek en voor de rest belgische rock van de bovenste plank. Monza is groot geworden.

Kortom, nog ‘ns een album dat niet zal stikken onder het stof maar zonder twijfel grijs zal worden gedraaid. Alvast een goede oefening om rustig mee te neuriën of luidkeels mee te zingen want op 7 mei spelen ze op Puntpop waar ik ook aanwezig zal zijn.