Provence

Vroeg in bed vanavond, kleerkast geplunderd, koffer bevoorraad met levensmiddelen en uiteraard men MP3-spelertje overladen met het nodige gehalte muziek voor de ettelijke en eeuwig durende busritten. Dat allemaal omdat ik morgen vertrek op eindejaarsreis naar la Provence.

Kwart voor vijf des morgens vertrekken is echt niets voor mij, maar soit, ik heb er zin in! De chateaux, ook wel wijnen genoemd, zullen rijkelijk worden geconsumeerd door mij en mijn compagnons, dat éne twee-sterren-hotel zal geweten hebben dat ik er was en vooral zal ik veel plezier beleven en alsmede een nieuw stukje van de wereld zal ontdekken. Omtrent wat en hoe zul je binnenkort wel lezen, verwacht je alvast maar aan een spetterend reisverslag.

Je zult mij dus moeten missen, maar geen nood want zeven april, noteer in je agenda, ben ik al terug.

U hoort nog van me.

Express Yourself Theme

I’m very proud to present you my very first WordPress Theme! I wanted to give my blog just slightly a bit more personal influences and this is how I did by creating a theme and that’s mainly the reason why I baptized my theme with the name Express Yourself.

Firstly, it’s fairly easy to create your own theme. No wonder I was able to make one too. Secondly, there’s still a lot to do (Internet Explorer hacking, a language script etc) before I submit this theme to the WordPress Theme Competition.

But hey, by now it would be useful that you just make a comment. I like that.

Best weekend ever…

Zoals jullie al weten ben ik maandag een jaar samen met mijne schat (Yves dus :p) en we hadden besloten om dat dit weekend te vieren. Het was een weekend om nooit te vergeten…

Zaterdagmorgen was ik wakker geworden, maar het was nog veel te vroeg om op te staan, ik had nog tijd genoeg om die verrassingen voor Yves te verstoppen. Dacht ik. Maar toen kwam mijn eerste verrassing. Ik hoorde iemand mijn kamer binnen komen…wtf dacht ik…opeens hoorde ik een engelenstem “goede morgend schat” zeggen. Het was zo geweldig…ipv om 14h te komen, zoals ik verwacht had omdat hij me wijs had gemaakt dat hij moest gaan werken, kwam mijn prins me wakker maken met ontbijt op bed! En bloemen ;-). Ik zweer het, daar kan ik gewoon aan worden :D.

Nadat we gegeten hadden, besloot ik om me even aan te gaan kleden. Overal in het huis waren witte rozen verstopt :-). En nu is iedereen jaloers op die rozen :D. Wat ben ik toch blij dat ik zo’n geweldig vriendje heb. En dat is de waarheid…ik ben niet aan het slijmen om nog meer verrassingen te krijgen :p. Hoewel ik daar geen “nee” tegen zal zeggen ;-). Ik denk dat we nadien in de sneeuw gaan spelen zijn. Ok, dat klinkt best kinderachtig als je het zo zegt :D, maar het was echt wel plezant! Vooral als je wint :p.

De rest van de namiddag hebben we het lekker gezellig gemaakt en nog wat verrassingen gegeven (en gekregen). Dan maken we nu een gigantische sprong naar…het galabal! Wat leuk is aan zo’n bal is dat je je kei chique mag opmaken en prachtige kleren mag dragen. Iedereen zag er echt wel knap uit, sommigen waren echt nie te herkennen…zoals Steven waar ik al 2 keer naar moest kijken eer ik doorhad dat hij het was :D. En als je wil weten hoe iedereen er uit zag, ben je hier aan het goede adres, de foto’s van het bal zullen hier te bewonderen zijn! Wanneer dat weet ik niet…Kris regelt die dingen ;-).

Dus mijn weekend was echt geweldig, romantisch, lachwekkend en om nooit te vergeten! Merci schat, het was gewoon perfect. Merci Kelly voor de oorbellen 😉 en een proficiat aan het galabal-team voor het goede werk!

Greetz, Saar

Studeren en in Gent

Terwijl de rest van Vlaanderen gisteren in de vooruit voor StuBru.Uit was of naar “Ceci n’est pas un film” van Sioen keek in één van de cinema’s van Kinepolis Group dwaalde ik ergens rond in Gent.

Wel, ik ging gisteren niet zomaar naar Gent. Ik ging erheen om eens poolshoogte te nemen in Universiteit Gent, meer bepaald in de FEB. Ik had me Gent toch wel enigszins anders ingebeeld. Meer verstedelijkt, meer mensen, meer zoals ‘t stad. Dat neemt uiteraard niet weg dat ik het plezant vond, vooral omdat ik er nog nooit was geweest!

Je weet of je weet niet, ik zou graag de richting Handelsingenieur willen volgen. Ik zie het dus wel zitten om een soort van spil doch leidend figuur te zijn en oplossingen te zoeken voor talrijke bedrijfskundige problemen. De infodag van Universiteit Gent heeft me veel bijgeleerd. Ik heb de mogelijkheid gekregen om cursussen in te kijken, om met studenten te spreken en professoren te discussiëren en om een blikje Coca Cola te drinken, wat me overigens smaakte. Ik heb nu een bredere kijk op de richting enbegin nu zelfs te twijfelen of het niveau van de opleiding me niet te boven gaat, maar wie niet waagt niet wint hé!

Momenteel komen ook volgende universiteiten (en hogeschool) in aanmerking om door mij bezocht te worden:

  1. LUC
  2. EHSAL
  3. KUL
  4. UA
  5. Karel de Grote Hogeschool

Schrijven voor de lifeblog van Het Nieuwsblad

Begin deze week werd ik overstelpd met een bericht van Het Nieuwsblad. Om klaar en duidelijk te zijn, daarin werden we uitgenodigd om mee te schrijven op hun nieuwe lifeblog, momenteel weliswaar nog even naamloos. Het concept van die weblog is de eenvoud opzich. Verschillende jongeren en beevee’s doen er hun ding, het is met andere woorden een soort van jongerenwebstek.

Ik kan er niet onderuit dat ik opgetogen was toen ik onder mijn ogen kreeg dat wij van CNX mochten meeschrijven. Zo’n kans zou ik nooit meer krijgen legde ik mezelf op. Temeer, ik was blij maar ook teleurgesteld. Ik had namelijk een week geleden dit hier opgericht. Toch wekte dat bericht mijn interesse op dus contacteerde ik Het Nieuwsblad. Ik vroeg de contactpersoon wat hem dreef om juist CNX Blog uit te kiezen. Een kort antwoord kreeg ik. We schreven goed en waren goed uit de bus gekomen bij beoordeling op verschillende criteria. Wauw, dacht ik. De contactpersoon zou me een e-mail terug zenden met een link erin om me te registreren. De volgende dag al op school werd er reeds gespeculeerd met woorden als goed op je CV en wat een eer!

Ik heb zitten na te denken over dit alles en heb toch maar besloten om niet mee te bloggen. Ik denk persoonlijk dat ik mijn tijd beter op een andere manier kan invullen, hoe een goed plaatsje het voorgaande ook is op mijn CV. Ten tweede, er is te lezen dat iedereen kan meedoen met die lifeblog. Dat is denk ik de druppel die de emmer doet overlopen. Nochtans, ik vind de idee goed om ook ‘ns een beevee te zien bloggen, het is eens iets anders.

Bij deze wens ik Het Nieuwsblad veel succes toe. Ze hebben er alvast één lezer bij.

Een applausje voor sabam

Als je ooit een fuif gegeven hebt, dan weet je wel waar het over gaat. Je moet dan aan sabam geld betalen voor de muziek die je die avond laat horen. Anders ben je illegaal bezig. Sabam is dus één van de instanties waar je auteursrechten op muziek moet betalen.
Het toppunt is nu, dat onze brave mensjes van sabam soms zelf wel eens wat geld durven achterhouden! Nu is er een aanklacht tegen hen ingediend en er is zelfs al een huiszoeking geweest.
Mijn raad is dus, moest je ooit een fuif geven, betaal niet aan sabam, ze houden het toch zelf.

Meer weten? Lees de reactie van sabam zelf.

Glenn

Give piss a chance

Vanaf nu kunnen we onze lof aan Bush op een heel andere manier betuigen! Animo heeft urinoirstickers uitgebracht met daar onze geliefde president Bush op.
Ze hebben deze stickers uitgebracht om Bush een beetje terug te pakken voor al zijn mislukkingen waaronder de oorlog in Irak wel de meest bekende is.
Nu moet ik toch echt even gaan pissen!

Zo kan je in het artikel Give piss a chance lezen.

Lelmans

Lelmans was een haan als geen ander. Telkens als het mooi weer was ging lelmans op jacht naar jonge hennetjes waarmee hij dan kon gaan vogelen in zijn pimpkippenhok. Hij was een machohaan. Daar liep hij zo telkens weer in een witte vederjas met zijn knalrode kam rechtop en zijn lel onderaan bungeld,omringd door een harem van jonge hennetjes, door zijn domein mesthoop. Hij was de gelukkigste haan ter wereld. Helaas toen sloeg het noodlot toe. Er werd een aanslag gepleegd op lelmans,door een jaloerse kat die ook wel wat jonge kippetjes lustte. De aanslag kostte lelmans het leven maar hij zal altijd in onze ged88 blijve leven.
R.I.P Lelmans de witte machohaan

Einde winterslaap

Voor het eerst in lange tijd log ik nog eens op onze site. Hoewel er zich de afgelopen 3 maanden talloze evenementen voort deden, heb ik enkel een beperkt aantal reacties gegeven; tot op vandaag… Je zou kunnen zeggen dat ik een winterslaap hield (wat nogal ironisch lijkt, aangezien de winter nu pas volop bezig is).

Er zijn zoveel andere zaken die me hebben belet om te loggen. Eerst waren er de examens in december van vorig jaar, daarna de vele feestdagen. Ook ben ik nog altijd tewerkgesteld bij Hekkenbouwer. Dan is er nog school, wat ook veel tijd opslorpt.
In de vrije tijd die ik dan nog over heb, sta ik meestal achter mijn draaitafels, of zit ik bij mijn vriendin.

Bovendien lag mijn uitgaansleven maandenlang op sterven, want omdat ik zaterdag vroeg moet beginnen werken, is uitgaan op vrijdag uitgesloten. Zaterdagavond ben ik meestal te moe om nog tot een gat in de nacht te fuiven… Niet uitgaan staat dan weer gelijk met “geen log over uitgaan” etc.

Er zijn nog een reeks andere redenen / excuses waarom ik maandenlang inactief ben geweest op de site. Maar mijn uitgaansleven heeft z’n tweede adem gevonden, dus kunt u binnenkort een nieuwe log hierover lezen.
Deze zaterdag vindt namelijk het galabal van onze school plaats. Vele mensen zijn er dan ook over bezig op school: de ene heeft nog geen partner, de andere moet helpen, nog een andere persoon heeft schrik dat ze niet uit de kosten gaan geraken,…

Anyway, ik kijk er wel naar uit. Ik ben erg benieuwd hoe dit gebeuren zal verlopen. Laten we hopen dat het galabal succesvol kan worden genoemd.
Naast die nieuwsgierigheid, heb ik nog een heel andere reden om er naar uit te kijken. Ik ben dit weekend namelijk 1 jaar samen met Saar. Als dat geen reden is om naar het galabal te komen!
Dit gezegd zijnde ga ik nu weer verder met mijn leven. U zal dus opnieuw een verse lading logs kunnen verwachten van mij, maar ook van mijn collega’s uiteraard.

Mvg,

Yves

Over

Zo, ik heb vanmiddag even zitten te prutsen en een about pagina gemaakt, je weet wel zo’n pagina over vanalles en nog wat want wat moet je anders doen met zulk gesneeuw behalve sneeuwballen gooien en dergelijke aangelegenheden? Ook dit keer schreef ik in het Engels omdat ik er van overtuigd ben dat wij nederlandstaligen Engels kunnen lezen, maar dat dat niet wederzijds is. In ieder geval, ik heb wel een uur zitten prutsen om de /about/ correct te doen werken door het feit dat mijn .htaccess schijnbaar niet schrijfbaar leek te zijn . Frustrerend!

Verder, via Mathias las ik dat er een WordPress Theme Competition is. Ja, ik weet dus mijn tijd weer goed in te vullen.