Schrijven voor de lifeblog van Het Nieuwsblad

Begin deze week werd ik overstelpd met een bericht van Het Nieuwsblad. Om klaar en duidelijk te zijn, daarin werden we uitgenodigd om mee te schrijven op hun nieuwe lifeblog, momenteel weliswaar nog even naamloos. Het concept van die weblog is de eenvoud opzich. Verschillende jongeren en beevee’s doen er hun ding, het is met andere woorden een soort van jongerenwebstek.

Ik kan er niet onderuit dat ik opgetogen was toen ik onder mijn ogen kreeg dat wij van CNX mochten meeschrijven. Zo’n kans zou ik nooit meer krijgen legde ik mezelf op. Temeer, ik was blij maar ook teleurgesteld. Ik had namelijk een week geleden dit hier opgericht. Toch wekte dat bericht mijn interesse op dus contacteerde ik Het Nieuwsblad. Ik vroeg de contactpersoon wat hem dreef om juist CNX Blog uit te kiezen. Een kort antwoord kreeg ik. We schreven goed en waren goed uit de bus gekomen bij beoordeling op verschillende criteria. Wauw, dacht ik. De contactpersoon zou me een e-mail terug zenden met een link erin om me te registreren. De volgende dag al op school werd er reeds gespeculeerd met woorden als goed op je CV en wat een eer!

Ik heb zitten na te denken over dit alles en heb toch maar besloten om niet mee te bloggen. Ik denk persoonlijk dat ik mijn tijd beter op een andere manier kan invullen, hoe een goed plaatsje het voorgaande ook is op mijn CV. Ten tweede, er is te lezen dat iedereen kan meedoen met die lifeblog. Dat is denk ik de druppel die de emmer doet overlopen. Nochtans, ik vind de idee goed om ook ‘ns een beevee te zien bloggen, het is eens iets anders.

Bij deze wens ik Het Nieuwsblad veel succes toe. Ze hebben er alvast één lezer bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *