Studeren en in Gent

Terwijl de rest van Vlaanderen gisteren in de vooruit voor StuBru.Uit was of naar “Ceci n’est pas un film” van Sioen keek in één van de cinema’s van Kinepolis Group dwaalde ik ergens rond in Gent.

Wel, ik ging gisteren niet zomaar naar Gent. Ik ging erheen om eens poolshoogte te nemen in Universiteit Gent, meer bepaald in de FEB. Ik had me Gent toch wel enigszins anders ingebeeld. Meer verstedelijkt, meer mensen, meer zoals ‘t stad. Dat neemt uiteraard niet weg dat ik het plezant vond, vooral omdat ik er nog nooit was geweest!

Je weet of je weet niet, ik zou graag de richting Handelsingenieur willen volgen. Ik zie het dus wel zitten om een soort van spil doch leidend figuur te zijn en oplossingen te zoeken voor talrijke bedrijfskundige problemen. De infodag van Universiteit Gent heeft me veel bijgeleerd. Ik heb de mogelijkheid gekregen om cursussen in te kijken, om met studenten te spreken en professoren te discussiëren en om een blikje Coca Cola te drinken, wat me overigens smaakte. Ik heb nu een bredere kijk op de richting enbegin nu zelfs te twijfelen of het niveau van de opleiding me niet te boven gaat, maar wie niet waagt niet wint hé!

Momenteel komen ook volgende universiteiten (en hogeschool) in aanmerking om door mij bezocht te worden:

  1. LUC
  2. EHSAL
  3. KUL
  4. UA
  5. Karel de Grote Hogeschool

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *