Recente en Mindere Recente Dingen

Hierbij laat ik nog eens iets van me horen. (ik hoor u al juichen!)

De afgelopen week zou ik het voorspel van de minst leuke periodes van het schooljaar noemen. De laatste testen vlogen voorbij en inderdaad, de examens staan weer voor de deur. Mja, ik weet dat ik niet de enige ben, dat maar terzijde voor ik u hoor zeiken. Ja, ‘t zijn lappen zou een maat van me zeggen, en hij heeft nog ‘ns groot gelijk ook. Een andere maat van me is zopas afgestudeerd langs de middenjuryweg. Hierbij wil ik hem dan ook persoonlijk feliciteren. Was ik ook al maar afgestudeerd! Het doet pijn, verschrikkelijk pijn dat ik nog moet beginnen met studeren en zeker nu dat het ook nog ‘ns zo een mooi weer is. Boven de 30 graden is toch wel teveel van ‘t goede. Zo kan ik me écht niet concentreren.

Gelukkig komt er na regen zonneschijn. De tweede en derde week van juni ben ik immers op reis naar de Cote d’ Azur. Met m’n ouders weliswaar, maar dat zal één van de laatst keren zijn. Ook hoop ik om nog ‘ns naar de zee te trekken met de vrienden. En ja, als alles meezit dan kan u mij dit jaar op de PukkelPOPweide vinden, als gevolg van de onoverwinbare affiche. Ozark Henry, Röyksopp, Fall Out Boy, NUFA, Bad Religion, Hot Hot Heat, Peter Pan Speedrock, Adam Green, Dropkick Murphy’s, Arsenal, Basement Jaxx, The Hives en Franz Ferninand. Oh, wat zou ik ze graag zien!

Ook heb ik zopas voor het eerst online betaalt, ik heb namelijk de nieuwe CD van The Starting Line aangekocht. En nu onrustig wachten op dat pakketje, hopelijk werkt De Post mee! Over De Post gesproken, de langverwachte buzzypass is ook onlangs opgedoken in de brievenbus, eindelijk. Yay! Nu moet ik hem toch snel ‘ns een keertje benuttigen. Maar dat zal wel voor na de examenperiode zijn. -Zucht-

Ik wil ook nog even vermelden dat er een hoop projectjes aan zit te komen maar daar binnenkort meer over. Enfin, in ieder geval is er toch een hoopgevende toekomst in zicht!

Musical Baton

A few days ago I received this musical baton from Mathias Bynens. Thanks pal!

I’ve already posted this on my other blog a while ago but as people tend to change in their musical lives I present you a new one.

Total volume of music files on my computer
Most of my music is stored in D:\MP3. This folder contains about 11.9 GB.
The last CD I bought
Party Bullet by the ever best hardcore band called Death Before Disco.
Song playing right now
Zij is Blij by Aroma di Amore followed by Steps Ascending by Thursday.
Five songs I listen to a lot, or that mean a lot to me
Reel Bigh FishWhere Have You Been?
SioenTo Good To Be True
The KillersMr. Brightside
Tom HelsenSlowly
Bloc PartySo Here We Are
Five people to whom I’m passing the baton
Well, half of the people that blog already received this twice so what’s the point of passing again? In any case, the baton comes your way if you tell it me in a comment!

Je Laat ME Alleen

Wacht op me, laat me nu alsjeblief niet alleen!
Ik heb je ontzettend hard nodig, vooral nu.
Nu, nu, nu godverdomme!
Red me uit deze drukte, deze hysterie.
Ik ben nog niet bejaard, ik kom nog maar net uit men cocon.
Laat me niet alleen.

Hamburgers en Cartuning

Ik ga er niet verder op in. ‘K ben net terug van Ultimate Set Tuning, een ruilbeurs voor de autotuners onder ons. Dat was in de nekkerhal in Mechelen. Veel heb ik van die nekkerhal niet gezien maar op de parking was het ambiance alom! ‘K moest er mijn bijdrage leveren voor Frans Bevers Catering. ‘T was de mensen van braadworsten, hamburgers en hotdogs voorzien op het tempo van de welvertegenwoordige 50-cent-en-hardcore-beats, met een mooi gezicht op het weelderige getunede-wagen-perk. Okee, ik ben die hamburgers en consoorten nu écht wel beu gezien, niet normaal. Maar ja, het feit dat ik veel schoon vrouwkes en sympathieke mensen heb gezien maakt dat dan allemaal weer goed. Het was trouwens héél opvallend, het sympathisme van die mensen!

Het was geslaagd, maar nu ben ik verdomme moe.

En oh ja, voor ik het belangrijkste van al vergeet, ik heb Eveline Hoste gezien van op een luttele afstand van nog geen twintig meter! Yeah…

Studietips voor Openboek

In het kader van de geschiedenislessen moet ik tegen dinsdag het dossier Het Midden Oosten studeren. Het was gedurende enkele maanden zelfstandig werken waarna we onlangs een correctiesleutel kregen. De test dinsdag zal openboek zijn. Allemaal goed, iedereen heeft dat wel al ‘ns gedaan maar deze keer zijn het zo’n dikke honderd pagina’s. Onthutsend.

Het frustrerende hieraan is hoe ik dit het beste kan studeren. Ik veronderstel dat het bedoeld is om ons zogenaamd voor te bereiden op de hogere studies die de meesten van ons zullen ondernemen. Als dat klopt zou er dus in het hoger onderwijs ook met regelmaat ‘ns een tentamen/examen moeten zijn waarbij men met boek open de mogelijkheid krijgt om de gestelde vragen te beantwoorden. Nu, how the fucque studeer je voor zo’n openboek vehoor? Ik bedoel, de te verwerken leerstof is een dikke honderd pagina’s (en ja, het zal volgend jaar zeker niet beteren) en ik weet hoegenaamd niet wat ik nu juist gedetailleerd moet uitspitten. Stelt men in het algemeen veel gedetailleerde vragen of…

Tips zijn welkom!

(mag ik hopen dat er hier ook wel ‘ns ijverige studenten komen aankloppen?)

Een Dag van Onvrede

‘K heb een snotvalling, de lessen waren ongelooflijk saai en het duurde eeuwenlang voor het rinkelen van de schoolbel. Als klap op de vuurpijl zijn men handen besmeurd met de olie omdat m’n fietsketting het moest af zeggen. En ja, zo dadelijk achter de boeken chemische formules in memoriseren. Je hebt nu eenmaal van die dagen hé!

Stress…

Nog een kleine maand en we zitten weer te zwoegen en te zweten…niet van het goede weer, maar door de examens!!! Net zoals iedereen heb ik ook een hekel aan examens, vooral omdat je veel moet leren, de stress bij de nieuwe examenregeling en zo voort. Maar….door die stress bijt ik altijd op mijn nagels! En ik kan niet blijven rondlopen met nepnagels…Kent er iemand tips om te stoppen met nagelbijten? Die vieze smaakdingies helpen niet bij mij…
En anti-stress tips zijn ook altijd welkom! (Zeker in de richting van massages krijgen en zo ;-))

Saar

PuntPop 2005 (2)

Smooth Lee bracht ons aangename ska en punkrock geluidjes, Gem zorgde voor catchy doch stevige pop-songs en Monza was gewoon niet te missen! Alsof dat nog niet genoeg zag ik ook nog ‘ns een rist stevige hardcore bands waaronder Lost in Rhone (waar ik achteraf ook een gehandtekende EP van kocht) en Death Before Disco! Man man man, wat een show en wat een charisme hadden die gasten! Dat ze vernieuwend, origineel en gedurfd klinken bevestigden ze, om nog maar te zwijgen over de ongelooflijke interactie met het publiek. En dat men niet mee deed na de oproep om een jongens-versus-meisjes-moshpit te organiseren lag zeker niet aan hen. Binnenkort alleszins meer over deze unieke band!

Puntpop was in één adem: ongelooflijk, supercool, verbazingwekkend en geweldig ondanks dat het maar een acht uurtjes duurde, ondanks dat de GL-stage niet binnen maar buiten was (duh!) en ondanks dat de politie kwam melken dat het nu wel gedaan moest zijn! Gelijk hadden ze ook want Angel Crew was gewoon mijn ding niet en hun houding was kinderachtig. Maar soit, smaken verschillen nu éénmaal.

Ik zou graag mijn dank willen betuigen voor de mensen die de haast onmogelijke combinatie van een pop-stage met hardcore-stage combineren en dan Puntpop tot stand brengen! Maar je ziet, een dergelijke combinatie is wel degelijk mogelijk! Een dikke proficiat nogmaals aan de mensen die dit evenement tot stand hebben gebracht en dat in een boerengat als Wuustwezel! Volgend jaar zal ik zeker weer van de partij zijn, hopelijk op een iets grotere locatie, dat zou w�l mogen.

PuntPop 2005 (1)

Nog twee nachtjes slapen en het is weer Puntpop in Wuustwezel. Nochtans is de affiche dit jaar voor mij iets minder prestigieus. De ticketjes zijn ook weer ‘ns opgeslagen, met drie euro zelfs! Nochtans belet dat niet dat ik aanwezig zal zijn, het is tenslotte een locaal evenement waar we fier op mogen zijn.

Vorig jaar ook op Puntpop zag ik onder meer Sioen, Camden en een resem bands van het label Reflections waaronder Face Tomorrow, Circle, Steel Rules Die en Razor Crusade. Dit keer zijn er ook weer twee stages, de mainstage met Monza en Stash die ik voor de gein ‘ns wil zien en dan is er ook nog de veelbelovende HC-stage met the Setup (niet gezien op Groezrock), Lost in Rhone en Death Before Disco welke ik in geen geval wil missen. Lekker underground pogo’en wel te verstaan.

Zeker komen op 7 mei dus, al is het maar voor Stash die nu reeds twee weken op die eerste plaats vertoefd in de Ultratop 50 albums met hun debuutalbum Rock ‘n Roll Show!

Beautiful Days

Eindelijk nog ‘ns rustig genieten van het leven. De afgelopen dagen waren fantastisch, net als vandaag.

‘K ben net terug van een solicitatiegesprek. Het viel goed mee, ik ben zelfs aangenomen bij Catering Frans Bevers! Zij verzorgen onder andere de catering van Rock Werchter, net als tal van andere festivals en locaties waar er een behoefte is aan fastfood. ‘T zou dus best kunnen dat je mij deze zomer op tal van evenementen ziet, achter een kraampje met een bus ketchup in de hand of iets gelijkaardigs. Misschien bak ik uw loempia of hamburger nog wel! Niet alleen een mooie bijverdienste maar ook de perfecte manier om mijn sociale vaardigheden aan te zwengelen.

Gisteren had ik een fantastisch gesprek met K., over Groezrock en andere dingen. Ze vond het optreden van Flogging Molly bangelijk. Ik had er althans goede gevoelens bij tijdens het fietsen. Zeker toen ik te horen kreeg dat ze slechts een luttele kilometer van me woont. Bijna minder zelfs.

De volgende dagen zullen voornamelijk bestaan uit werken voor school maar toch is men agenda weer ‘ns volgeboekt. Vrijdagavond een trouwfeest gevolgd door het vatje van Gunther ter gelegenheid van zijn 18de verjaardag. Zaterdagavond wordt het Puntpop, net zoals vorig jaar en hopelijk nog beter. Spoedig lees je meer over dit niet te missen evenement met namen zoals Stash en Monza.

Dit zijn gewoon prachtige dagen.