Uit een ver verleden

Technologie is inspirerend maar het is vooral de voortvloeiende welvaart die technologie zo geweldig maakt. Neem nu bijvoorbeeld mijn ontdekking op Facebook een paar dagen terug. Via mijn account dook er plots iemand op in mijn vriendenlijst. Aanvankelijk had ik geen flauw idee over wie het ging maar al snel werd duidelijk dat het Karen was die ik op Marktrock 2005 op een absurde en vage manier heb leren kennen en na het uitwisselen van enkele mails was het plots afgelopen. Geweldig vind ik dat!

Eigenlijk vind ik al die sociale netwerken maar een verspilling. Ok, ik heb een profiel op Myspace en vroeger had ik zelfs een hoogsteigen Internet-community. Maar minder dan vroeger heb ik de behoefte om nieuwe mensen te leren kennen. Mijn agenda is immers al zo overvloedig ingepalmd en ik probeer mijn tijd zo kostbaar mogelijk te gebruiken. Gelukkig zijn er ook meer serieuze alternatieven om te netwerken zoals LinkedIn om er maar een te noemen. Anderzijds, zo’n communities zijn wel handig als je verloren contacten weer wilt opbouwen. Wat in mijn geval dus zo is en het leven zit vol verrassingen hé.

Nogmaals: driewerf hoera! En blijkbaar schrijft ze nog ook.

2 thoughts on “Uit een ver verleden”

  1. Ik had vroeger ook een profiel (bij netlog). Kben daar redelijk snel mee gestopt!

    Wa mij vooral irriteert in sommige van die netwerken is da ge moet betalen voor credits om dan foto’s en filmpkes te kunnen posten. Ik wil wel lid zijn van zo’n site maar betalen gaat der over. Ik kan net zo goed gratis een site maken of zo :p

    Trouwes, als ge ziet wa voor volk ge daar soms tegenkomt :s
    Maar da zal wel afhangen van het netwerk zelf zeker? ^^

  2. Ik heb ook nog niet echt gemerkt dat ge daar echt contacten kunt leggen. Het is meer show-off tegenover elkaar. Dus ik spreek hier ook uit ervaring 😀 (ook Netlog) Om daar op te vallen moet je ver in uw naakten gaan staan op de foto en der liefst zeer goed uit zien. Dan heeft je profiel succes…

    Wat er bij mij echt over ging was dat wanneer ik mijn profiel verwijderd heb ze nog eens het lef hadden om die weigering tegen te houden tot dat ik een reden had opgegeven. Inderdaad, ge kunt er “ha ha ha” of “blablabla” schrijven en ge zijt er van af maar ik vond dat er toch wel op zijn minst een beetje veel over. Als ik mijn profiel wil verwijderen dan wil ik mijn profiel verwijderen (punt!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *