Over Twitter

Ik kan het niet laten, niet omdat mensen uit mijn directe omgeving het wel of niet weten maar wel om hen de concepten achter twitter uit te leggen. En eigenlijk kom ik hier ook laat mee af, want twitter bestaat al sinds oktober 2006.
Simpel gezegd gaat Twitter erom dat je één vraag beantwoordt: wat ben je aan het doen? Dat moet je dan vertellen in 140 karakters. Bekijk het als IRC 2.0, of als een vorm van microblogging. Je kan dan dus mensen volgen met dezelfde interesses. Iedereen kan je volgen, maar als je je privacy op prijs stelt kan ook je account afschermen. En je kan live blijven aan de hand van IM zoals GoogleTalk, e-mail, ja je kan het zelfs mobiel via SMS tweets ontvangen voor als je even op de bus zit en je je verveelt. Dat is het geweldige twitter dus.

A waste of time zegt u?. Kijk maar naar de volgende slideshow, beter zou ik het niet kunnen visualiseren.

Zoals je ziet gebeurt er vanalles op twitter. Er wordt over alles gepraat op twitter en de aanwezigheid op grote evenementen zoals Super Tuesday, de Apple Keynote en de Spaanse verkiezingen zijn heel zichtbaar. Verschillende mensen hebben hun mening en inzichten uiteengezet en als het mij niet zou aanbelangen zou ik er ook niet over schrijven. Al die creativiteit en innovatie intrigeren mij: ik zie wat bewegen en opborrelen. ‘T is een nieuwe manier om het web te ervaren. Het is niet zomaar een marketing tool, het draait vooral om mensen. Je voelt je aanwezig en er is ook die affiniteit.Twitter heeft trouwens ook een fantastische API waardoor je alle functionaliteit kan gebruiken in jouw applicatie of zelfs extra functionaliteit kan toevoegen. Hier draait het wederom om de kracht van creativiteit. Kijk maar eens naar deze prachtige ideeën die zijn uitgewerkt: twittervision, twittermap, twitter100, qwitter, Twitterholic.com, TwitPic, StrawPoll en twit+ zijn maar enkele opmerkelijke voorbeelden. En dan heb je nog de verschillende clients voor allerlei platforms zoals onder andere Twitterific, Spaz, TwitterFox, Thincloud, thwirl en Hahlo. Als je twitter niet zo leuk vindt, zijn er heel wat alternatieven zoals Jaiku en Frazr. pownce gaat nog een stapje verder en staat ook nog filesharing toe. Of blippr dat twitter is voor reviews.

Heb je reeds twitter, volg me dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *