Online vacatures voor studenten

Ik heb reeds uitzendarbeid verricht bij Randstad, daar niet van. De reden dat ik dit post is dat dat mij destijds tamelijk veel moeite gekost heeft. Even een kleine toelichting.

Het zit zo in elkaar: ik had mij aangemeld op Randstad zijn gesofisticeerd systeem, waar je volledig je carrière met een werkwijzer kan controleren. Daar gaan ze blijkbaar prat op. Theoretisch is dat een geniaal platform, maar wat ben je ermee als je twee à drie keer elektronisch hebt moeten solliciteren zonder één reactie te krijgen. Zo was dat in mijn geval.

De koe bij de horens vatten, dacht ik toen, en ik ben dan met de referenties voor die vacatures verschillende telefoontjes gaan plegen om directer contact te krijgen. Het was voor een vacature bij Saturn, maar die heb ik uiteindelijk niet meer gekregen. Maar door het feit dat ik ook gebeld heb, heeft mij dat wel verschillende contractjes opgeleverd bij Kruidvat. En dat niet door het Internet, maar via telefonie.

Ik heb die jobkes enkele weken volgehouden maar toen stond de blokperiode voor de deur en was ik dus belet. Nu heb ik weer tijd en vooral geld nodig, dus ben ik op zoek naar een leuke job. Dat bracht me deze week weer bij Randstad alwaar ik mij ingeschreven heb op een lijst. Doch betwijfel ik ten zeerste of ik aanbiedingen zal krijgen. Er waren blijkbaar inschrijvingen genoeg.

Om terug te komen op dat online solliciteren: ik heb dat volledig opgegeven. Ik vind dat ijdel van Randstad: je solliciteert online maar je krijgt nooit respons. De hele essentie van zo’n online module is dan waardeloos. Waarom zo’n systeem opzetten dat wellicht honderdduizenden euro’s kost? Een verloren investering, compleet nutteloos.

Wel, hoe zit het bij andere uitzendkantoren en online, studentgerichte vacatures? Bij Adecco behoor je je tevens te registreren. Hier hetzelfde verhaal. De boodschap luidde dat ze me zo snel mogelijk zouden contacteren. Die bedienden hebben, net zoals bij vele bedrijven, heel wat anders aan hun hoofd waardoor er van contacteren uiteraard geen sprake is. Dan bij Start People Interim, hier hebben ze nog een andere methode van werken: ze wensen studenten te verwelkomen in één van hun kantoren. Realistischer.

Langs de andere kant vind ik het concept van sms’jes met gerelateerde vacatures wel efficiënt. Dat werkt. Adecco en Randstad hebben zo’n systeem. Snel zijn is dan de boodschap: gewoon even bellen en je hebt het vast.

Maar wat ik wil dat jullie onthouden van deze ongestructureerde tekst: online aan een studentenjob geraken: no way, vergeet het.

3 thoughts on “Online vacatures voor studenten”

 1. Voor het online solliciteren heb ik het ook nooit gehad. Het komt ook veel professioneler over om zelf met hen contact op te nemen…

  Misschien moet je eens langsgaan bij de plaatselijke bakker/slager/restaurants, zo’n dingen zoeken altijd wel iemand.

 2. Inderdaad, komt professioneler over. Ik vraag mij alleen af wanneer de online wereld ook als professioneel zal worden aanvaard. Het zou een hele stap vooruit zijn alleszins.

  Ik zoek eerder een job in Antwerpen omdat ik daar op kot zit en dan zou het makkelijk zijn om zaterdag nog te blijven daar. Werk vinden in een grootstad kan toch niet zo moeilijk zijn?

 3. ‘t Is idd erg. Ik heb mij ook al tot een aantal sites gewend en hen persoonlijk een mail gestuurd. Van de 3 die ik verzonden heb heb ik maar 1 antwoord gekregen. Helaas is het net dat jobke dat me het minst interesseerde en waar ik het meest vervoersproblemen mee heb =s

  Ik denk dat ik binnenkort ook eens ga zoekn naar mensen die studenten (en/of vakantiejobbers) kunnen gebruiken. Geld heb ik niet direct te kort, maar het is zeker welkom en ik wil wel eens iets anders te doen hebben…

  Ik heb al een vacature gezie in Antwerpen voor iets dat mij wel interesseert. Mss moet je eens kijken naar de site http://www.studentenjobs.be
  Daar staan wel vacatures bij waarvoor wij geschikt zijn, mét contactinfo voor als de mail niet werkt =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *