Nieuwe layout!

Belofte maakt schuld, en dus daarom *eindelijk* een verse layout. Ik heb volgende zaken doorgevoerd.

  • Een brede, leesbare pagina met voldoende regelafstand voor een aangename leeservaring (sorry 800×600)
  • Een duidelijk te onderscheiden horizontale navigatie, pagina inhoud en aanvullende sidebar in de rechterkolom met onder andere informatie over de betreffende inhoud. Tenslotte onderaan de footer met categorieën, archief per maand en zoekfunctionaliteit
  • Een helder, licht kleurenpalet met duidelijke hyperlinks en consistente structuur
  • Nieuwe plugins die de meest recente artikelen, recente reacties en mogelijkheid om blogposts te delen
  • De dagelijkse del.ico.us bookmarks staan nu in de rechterkolom omdat ze minder relevant (doch interessant) zijn voor deze blog

Aanvankelijk wilde ik deze layout lanceren met de release van WordPress 2.5, maar een stabiele versie is voorlopig uitgebleven. De database migraties schrikken me trouwens ook af.

Komende dagen zullen er nog de nodige aanpassingen volgen (ondersteuning voor o.a. CSS media zoals print, een favicon enzovoort) zodat deze blog snel gemapt kan worden naar 2.5. Het is alleszins een stap voorwaarts, maar opbouwende commentaar is nog steeds welkom.

Oh ja: een Vrolijk Pasen toegewenst!

One thought on “Nieuwe layout!”

  1. Ziet er goed uit. Ik heb wel twee opmerkingen. Ten eerste vind ik de header nogal leeg, ik denk dat er wel iets mee te doen valt. En mijn tweede opmerking gaat over de positionering van de site. De pagina heeft een margin van 15 pixels, dus is niet gecentreerd, maar staat op 15 pixels van de linker kant. Dit heeft dus tot gevolg dat bij hoge resuluties (zoals mijn 1920*1200) er links een pagina staat en rechts een zwart stuk dat minstens even breed is als de pagina. Voor de rest ziet het er goed uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *