Narrow Stairs van Death Cab For Cutie is fantastisch

Het nieuwe album Narrow Stairs van Death Cab For Cutie is nu eindelijk toch gelekt. Dit keer gaat het gelukkig niet om een aprilgrap die naar de Duitse band Velveteen leidde. Meteen heb ik het beluisterd. En ja. ‘T is echt hรฉ. Puur Death Cab For Cutie. Soms instrumentaal met catchy gitaren of met flarden piano, soms begeleid door de aangename stem van Ben Gibbard.

Hoewel het album maar een paar nummers heeft die eruit schieten is het in het geheel een pareltje. Soms hoor ik Belle and Sebastian, dan weer Coldplay, maar toch blaast er doorheen deze plaat een nieuwe wind. Wat alle banaliteit aan een indie band als Death Cab For Cutie doet wegebben, zijn de opbouwende, meeslepende en krachtige nummers die plots hogere sferen bereiken als in een verhaal. Dat weerklinkt ook in dit album. Cath, The Ice Is Getting Thinner, Your New Twin Sized Bed, Bixby Canyon Bridge en het heerlijke, acht minuten durende I Will Posess Your Heart zijn fenomenale nummers.

Voor de fans ook goed nieuws, want op 8 juli spelen ze in het Rivierenhof in Deurne. Tickets dus tijdig bestellen!

Het album komt officieel maar uit op 13 mei, maar voor wie echt niet kan wachten:

Rapidshare: Death Cab for Cutie – Narrow Stairs
Megaupload: Death Cab for Cutie – Narrow Stairs

4 thoughts on “Narrow Stairs van Death Cab For Cutie is fantastisch”

  1. “I will posess your heart” heeft voor mij een herkenbare sound in zich… Kan dat of is dit echt nieuw nieuw nieuw?

  2. Had nog nooit van de groep gehoord eerlijk gezegd. Maar er zitten idd mooie nummers tussen ๐Ÿ™‚

    Ik vind ‘No sunlight’ heel mooi ๐Ÿ™‚ Bixy Canyon Bridge is ook zeer schoon, maar wa kort.

    Kvind het wel raar want normaal ben ik niet zo’n fan van dit soort muziek (gelijk Coldplay). Mss is mijn smaak ietwat veranderd en moet ik de albums die ik staan heb eens herbeluisteren…

  3. Ik mis bij het luisteren van dit fraaie album helaas (vooralsnog) de betovering die zich van me meester maakt bij iedere draaibeurt van Transatlanticism en Plans. Daar staan mijn inziens toch sterkere, meer onderscheidende nummers op (neem bijvoorbeeld het pareltje Soul Meets Body). Dat heeft me er overigens niet van heeft weerhouden net kaartjes gekocht te hebben voor het concert van DCFC in de Melkweg, op 10-07-08. Het blijft immers een ijzersterke band.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *