Ik ben terug!

Ok, laat me even een aantal zaken verduidelijken.

Inderdaad, de blog was meer dan een week offline. Dat was volledig te wijten aan mijn hosting provider, mij treft dus geen schuld. Wat is er dan juist misgelopen?

Wat mij vertelt is, is dat er bij een database migratie naar een andere server blijkbaar data is verloren gegaan. Ik viel dus volledig uit de lucht. Endaar ik zelf geen backups maak, zou dit data verlies wel eens het einde hebben kunnen betekend van deze blog. Gelukkig (wat een opluchting!) was er nog wel een backup beschikbaar van vorige week.

Waarom heeft het dan zo lang geduurd? Naast het gegeven dat we van server veranderd zijn, is ook alles anders geconfigureerd en zijn alle wachtwoorden en gebruikersnamen gewijzigd. En ja, door de zeer gebrekkige communicatie (ik was zelfs niet op de hoogte van de verhuis) hieromtrent, was ik onvoldoende geïnformeerd. Bijgevolg heb ik belachelijk veel mails moeten versturen naar de helpdesk, maar meestal kreeg ik binnen het uur wel een antwoord.

Welke maatregelen neem ik? Ik hoor het Leah Culver op The Next Web conference nog zeggen: Your database is the issue. Voortaan is het dus anticiperen in plaats van reageren, en daarom heb ik ook onverwijld de WP-DB-Plugin geactiveerd zodat ik steeds een reserve kopie heb van alle data (waar ik tijd in gestoken heb!). En ja, de service bij Neostrada is bijzonder bedroevend, maar ik mag niet klagen, de prijs/kwaliteit verhouding is goed. Veranderen van hosting provider zit er dus nog niet direct in.

Enfin, uiteindelijk is alles in orde gekomen en zijn jullie ook ingelicht. Ik heb er meer dan ooit zin in (ja ja, de examens zijn afgelopen!), dus we zullen er eens een lap opgeven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *