Studiereis Silicon Valley uitgestippeld

Over welgeteld een week zit ik op het vliegtuig richting San Francisco. Ondertussen is het volledige verloop van de reis gepland. Op zo’n prima uitgestippelde reis moet je je goed voorbereiden. Ik neem alvast de Eee mee en ga proberen te bloggen (met foto’s!).

In Zaventem nemen we zaterdag het vliegtuig naar Atlanta, om vervolgens een andere vlucht te nemen richting eindbestemming San Francisco. Mij verbaasd het al lang niet meer dat veel Californiërs de stad New York nog nooit zagen. Omwille van de meerdere vluchten ja: er is namelijk geen rechtstreekse vlucht. En hoe goed je wagen ook uitgerust is: de road trip is ontzettend lang.

Wat ik nog weet over de VS, is dat je er pas van op 21-jarige leeftijd alcohol mag consumer. Maar rijden mag dan wel vaak (staat gebonden) vanaf je 16de. Van horen zeggens: als europeaan moet je 25 zijn, vooraleer je mag rijden in de VS.

Vorig keer mocht ik het ook al ondervinden: steevast Mc Donald’s eten, en zwaarlijvige mensen op straat. Bevestiggend dus. Hopelijk dit keer wat minder fastfood.

Maar enfin, s’ avonds komen we dan aan en staat er niet echt iets op het programma. San Francisco by night? Wie weet.

Op zondag gaan we San Francisco verkennen, wandelen en zo. De State Union Bridge, de beruchte Alcatraz gevangenis en de Transamerica Pyramid staan onder andere op het programma. Meteen ook een bezoekje brengen aan de Apple store? Wie ooit in de VS is geweest, weet dat de meeste winkels in de grote steden (en San Francisco is de vierde grootste) 24/7 open zijn.

‘t Zal snel maandag zijn, dan staat er een dagtrip naar Monterey, een klein vissersstadje met een artistiek verleden. Nog meer cultuur iets verderop in Carmel. Als klap op de vuurpijl krijgen we nog een tocht voorgeschoteld langs de oceaan. 17-mile-drive wordt het genoemd, bekend om zijn schilderachtige landschappen.

De reis wordt mede georganiseerd met IBM, het is tenslotte een studie reis. Dus op dinsdag gaan we het Almaden Research Center bezoeken. Eén van de acht onderzoekcentra van IBM, waar zo’n 400 onderzoekers wetenschappelijk en commericeel toegepast werk verrichten. We krijgen er een rondleiding en presentaties over onder andere SOA en Cloud Computing.

Op woensdag volgt nog meer IBM, namelijk het Silicon Valley Lab. Hier werd de databank DB2 ontwikkeld. Dus datawarehousing en business intelligence en die toestanden. Ook voor mezelf interesssant die dag: een rondleiding in het Computer Center en Usability Center.

En dan donderdag: Silicon Valley! Nu realiseer ik pas hoe kort de reis gaat zijn. Er valt daar zoveel te beleven. Ik had heel graag nog het Silicon Valley Microsoft Research bezocht (photosynth en zo, je weet wel), en wat dot com bedrijven (eBay, Amazon en Google!) en web2.0 (Facebook!, Movable Type!, Technorati) maar je kan niet alles willen. Dat betekent dus wel dat we alleen maar de buitenkant te zien krijgen. Maar kom, ik ben al zeer zéér content met IBM. Vorige keer heb ik ook al wat IBM mogen zien, en ik verzeker je dat het bedrijf een positieve indruk heeft nagelaten. Niets voor niets nummer 15 in de Fortune 500 dus.

In Silicon Valley zelf zullen we ook het Computer History Museum bezoeken en het Intel Museum (toepasselijk nu de chip van Robert Noyce en Gordon Moore 50 jaar is).

En tja, dan het vliegtuig in naar New York om daar het vliegtuig te nemen naar Zaventem. Lange terugreis en misschien een beetje last van jetlag, maar dat heb ik er wel voor over!

Hoe zou jij je voorbereiden? Is er iets dat ik absoluut moet kopen nu ik naar de VS trek voor een week? Oh ja, Barnes & Nobles zal wel een bezoekje waard zijn.

5 thoughts on “Studiereis Silicon Valley uitgestippeld”

 1. Ah, de studiereis naar de VS. Brengt leuke herinneringen terug 🙂 Het programma ziet der idd weer machtig uit.

  Ge vindt op het internet wel een paar must-do’s è. Ik zou al direct ies gaan piepen in Fisherman’s Wharf (ziet der echt cosy uit) en de rest van het Waterfront, maar daar zult ge ongetwijfeld wel geraken. Kzou ook Lombard street ies willen zien in het voorbijgaan. En als ge een boekske wilt kopen en ge vindt bij Barnes & Nobles u goesting nie kunt ge bij City Lights Books ies kijken (hoewel die eerder alternatieve boeken verkochten dacht ik. Still, ik zou gaan kijken).

  Sja, voorbereiding… Ziet da ge nen omzetter hebt voor de Amerikaanse stopcontacten (gvdmme, hoe noemt da ding nu weer???) en een veilige opbergplaats voor u geld. Zeker een slot meedoen voor u valies, maar NIE vastdoen op de luchthaven. De kans da ze het doorknippen is groot. Euhm, voor de rest, zoekt wa alternatieve reisboekskes in de bib. Zoiets gelijk Trotter, ma dan voor San francisco.

  Anyway, have fun!

 2. @Phil: Fisherman’s Wharf ziet er echt wel cool uit ja. Hopelijk schijnt de zon ook, zoals het voorgesteld is op die foto’s (ja ik weet het, het zijn maar foto’s).

  Van City Light Books had ik ook nog nooit gehoord. Gemist vorige keer denk. Zal eens gaan kijken.

  Bedankt voor de overige tips ook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *