San Francisco!

Ja, ik leef nog. Ik heb even tijd genomen om naar een fancy, lounge-achtige bar (Sugar Cafe) te trekken met internet.

De heenreis was de moeite. Acht uur vliegen naar Atlanta, alwaar het 24 graden was (en waar ik niet op voorbereid was).  Bij het afhalen van de bagage had ik weer prijs, ze was er dit keer wel, maar ik was de laatste van heel de groep die zijn valies terugvond. Waarom dan een opvallende bordeaux-kleurige Samsonite spinner type kopen? In de luchthaven verkopen ze daar iPods. Jawel, uit de automaat.

Maar goed, eindbestemming San Francisco, en de vlieghaven ligt eigenlijk recht in de baai. Niet zo’n grote luchthaven, trouwens. Meteen een rondrit gekregen en de eerste impressies werden gevormd. Je zag al direct de fog die opdoemde achter de heuvels. Vrij grote stad ja, met 700.000+ inwoners.

Ons hotelletje ligt midden in het centrum, de kamers zijn relatief klein, er is een flat screen (maar geen Nintendo console zoals voorgesteld: bummer!) en de bedden zijn er veel te smal.

Ofschoon we s’avonds nog niet moe genoeg waren van de lange vliegvlucht, besloten we om nog even de stad in te trekken. Union Square ligt vlak bij ons hotel. Daar werden we al meteen geconfronteerd met de talrijke zwervers (man, man: waar komen die vandaan?) en de Apple Store (morgen de nieuwe touch eens gaan kopen) en niet te vergeten een mooi zicht op de skyline van San Francisco in (tip!) het poepsjieke hotel Saint Francine (denk ik).

Vandaag (nu is het zondag avond terwijl ik dit typ) zagen we dan echt San Francisco. Eerst met de bus een city trip van 4 uurtjes. We zagen de business districten, de enorme Golden Gate Bridge, arme en rijke buurten waarvan ik nu al de naam vergeten ben. Oh ja, het nieuwe Golden State park was zwaar de moeite (zie foto’s botanische tuin) en is zo veel mooier dan Central Park! De mensen zijn hier trouwens zeer vriendelijk en het eten is ook ok. Tot nu toe was het zoals verwacht: smorgens uitstekende koffie bij Starbucks en voor de rest fast food.

S’namiddags hadden we vrijaf. Iemand had opgevangen dat de 49’ers zouden spelen tegen de Sea Hawks (Seattle), en de kans om American Football te zien lag daar. Het was een heel gezoek en uiteindelijk zijn we er niet geraakt. Je kwam in het echte Amerika terecht. Mercedes S-klasse voor de deur geparkeerd, maar een piepklein huisje. Ook al ben je arm: je hebt hier minstens een Lexus of je bent een dakloze. Dat wordt hier blijkbaar meer gewaardeerd, chique pimp wagens. Op den duur kwamen we te laat en het zag er toch al te akelig uit, dus zijn we teruggekeerd en hebben we nog eventjes op Fisherman’s Warf rondgezwerfd (echt de moeite).

S’avonds zaten we op een boot die naar Alcatraz (Al Pacinno) reed. X-men III: the last men stand kwam spontaan tot leven. Tegenwoordig is Alcatraz gecommercialiseerd ja. Het zag er veelbelovend uit, maar bleef maar bij audio en losse woorden. Je zag het allemaal wel, de cellen, eetkamers en controlekamers maar het was niet zo bijzonder. Wel leuk.

Mijn tijd zit er op, geniet nog van de foto gallerij. En sorry voor de typfouten. Qwerty, you know. Het ga je goed, ik houd je up-to-date.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *