Lost in the Sound of Separation

Underoath‘s nieuwe album Lost in the Sound of Separation is al even uit. Misschien niet zo vernieuwend, en het leunt inderdaad sterk aan bij Define the Great Line. Maar het is wel een stuk agressiever en meeslepender, het maakt de plaat nog ambitieuzer dan eerder verschenen materiaal.

De eerste single Desperate Times, Desperate Measures is al meteen een schot in de roos.

Vele nummers blijven teren op dezelfde riffs, maar gelukkig is er tussen de songs onderling wel voldoende afwisseling. Een juiste balans tussen heftige tornado’s en rustige gebeden in hogere sferen. Underoath mag dan inderdaad een christelijke visie dragen, het album daarentegen gaat over de dagelijkse sleur en is vooral confronterend.

Nog steeds dat bombastisch gitaar geweld, met bijhorende melodie dat de band zo typteert. Heerlijk en geschift, dat is wat ik van een post-hardcore band verwacht. Een absolute aanrader. Een hoge onderscheiding en het beste wat er volgens mij in het genre te beluisteren valt. Ik kijk er naar uit om ze nog eens live te zien. En hopelijk komt er dan ook ineens een vervolg op Survive, Kaleidoscope.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *