Reflectie over het 2nd Local Motivation Seminar

Afgelopen weekend was top! Als delegate was ik aanwezig op het lokale en Vlaamse AIESEC event 2nd LMS (Local Motivation Seminar). Dit vond plaats op het domein Heibrand, een bosrijk gebied in de Kempen waar ook elk Chiro lid een onvergetelijke tijd zou beleven. Het motto luidde “Develop your potential!”, en daar was geen gebrek aan, want de vele workshops en skill-based sessies hebben mij nuttige vaardigheden bijgebracht. Verder mocht het verplichte thema feestje (black @ pink party) en de Global Village niet ontbreken. Wat ik hier schrijf dient vooral als impressie en persoonlijke reflectie over deze fantastische ervaring.

Vrijdagavond was er na de uiteraard verplichte introductie (a.k.a role call) een faci workshop rond de AIESEC experience. Ik koos voor de meer geavanceerde versie, vermits ik al ruim geïnformeerd ben. Na NTMS (National Training & Motivation Seminar) is dit is namelijk reeds mijn tweede seminarie. Wat mij vooral bijblijft is dat er meer kans is om een development- en educational traineeships verkocht te krijgen, vermits zij ruim in aanbod zijn. Maar hé, dat kan ook interessant zijn. Stel dat je geïnteresseerd bent in Informatie Technologie, dan kan je bijvoorbeeld naar Afrika gaan en daar les geven over hoe IT kan ingezet worden om de lokale economie te ondersteunen. Aansluitend volgde een knallende black en pink party tot in de vroege uurtjes!

Zaterdagmorgen stond ik dubbel zo gemotiveerd op want het zou een veelbelovende dag worden. En dat kan ik je verzekeren. De eerste workshop was van Paul Koeck. Hij coacht top-executives en is overigens ook een uitstekende therapeut en arts. Het thema van de sessie was stress- en self management. Een eerste observatie is dat we vaak bij bereiken van doelen ons obsessief gaan focussen op het obstakel, met als resultaat dat we in een vicieuze cirkel komen en nooit onze doelen zullen bereiken. Koeck’s zijn “Goal-Directed, Solution-Focused Thinking” is een methode om dit te vermijden. Door op de beschikbare resources in het systeem te gaan focussen gaan we er anders mee om. Als het adrenaline hormoon te veel met opeenvolgende pieken en dalen produceert, dan blokkeert het systeem en doen we de zaken niet meer efficiënt. Het kan dan niet meer herstellen. Bijgevolg faalt ons geheugen en daalt creativiteit, waardoor succes ver weg lijkt. Een workshop zou geen workshop zijn mochten we niet zelf participeren. Door het tekenen van een “reality map” leggen we onze ups en downs in ons leven bloot. Vervolgens kijken we naar onze piek periodes of hoogtepunten. Deze geven aanwijzingen in wat we echt koesteren. Onze eigen waarden, onze dromen. Dan is het de bedoeling dat je deze waarden verder gaat analyseren. Wat zorgde er bijvoorbeeld voor dat je gelukkig was in een bepaalde periode in je leven? Nog meer, welke activiteiten en gedrag ging daar mee gepaard? Wat leert je verleden over je waarden en toekomst? Hoe ziet je droomdag er gedetailleerd uit, zowel voor werkdag, weekend- en vakantiedag. Tenslotte kijk je naar de piekperioden op de tijdslijn. Analyseer je oplossingen. Wat hielp je vooruit in deze periodes? Hoe hebben anderen je geholpen? Wat motiveerde hen? Welke talenten, karaktertrekken en krachten heb je gedemonstreerd gedurende deze tijden? Het uitwerken van een actie plan is de laatste stap. En dan is het een kwestie van herhalen. Immers, om een bepaald gedrag een gewoonte te maken moeten we dit 4 weken herhalen zodat een stamcel een nieuwe hersencel wordt. En zo kom je dichter bij je dromen!

Succesvol zijn kan je leren was de boodschap van Harry van Hest. Door zijn 30 jaar ervaring in de showbizz als televisie- en radiomaker, presentator van events en moderator was hij een uitstekend, inspirerend en vooral ook motiverend spreker. Ten eerste, treedt uit je comfort zone. Het is nu dat je uit je pijp moet komen, want het leven is toch zo kort. Twee, als je doelen stelt, zorg ervoor dat ze SMART zijn. In de workshop kwam ook het INSIGHTS model aanbod. Het geeft inzicht in je persoonlijkheid: wat zijn je waarden, interesses, sterktes en ambities? Je kan de persoonlijkheidstest zelf ook eens gratis online proberen. Samengevat: de passie droop er wel van af, moet ik zeggen.

Na de passion piramides volgden nog twee sessies. De eerste sessie sloot aan bij de ochtendsessie over solution focused thinking, maar dan niet van een psychologische perspectief maar benaderd vanuit een leiderschap/business positie. Zaken die aanbod kwamen waren onder andere onderhandelen, mentorship versus coaching en de geschiedenis hieromtrent die reeds bij Alexander de Grote begon. Interessant weetje is dat de oorsprong van case teaching bij hem te vinden is. Zo had hij observerende soldaten in het veld die rapporteerden wat er verkeerd liep. Om een organisatie te kunnen leiden, moet je eerste jezelf leiden, dan kan je anderen leiden die dan zelf-organiserende teams kunnen worden die uiteindelijk alleen gecoördineerd worden. De tweede sessie leerde je aan de hand van een aantal oefeningen hoe je een goede impressie kan geven bij het presenteren. Kijk je publiek aan, spiegel hun houding, blijf rustig enzovoort. Zaken die allemaal wel vanzelfsprekend zijn, maar die we vaak vergeten. Een korte presentatie van JCI mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Op de avond volgde er nog een sales training, inclusief korte simulatie wat zeer leerrijk was! De dag werd afgesloten met een spetterende global village.

Zondag was aangebroken, voor we het goed beseften. Uitgeslapen of niet, we hadden nog een uitdagende dag voor de boeg. De eerste workshop die ik volgde ging over interpersoonlijke communicatie. Hier werden een aantal praktische tips gegeven. Goede geprekstechnieken zijn bijvoorbeeld het stellen van open vragen, nuanceer waar nodig enzovoort. Ook werd het spiegelen weer aangehaald. De aanvulling was dat je ook het tempo en de intonatie moet weerspiegelen om een goed gesprek te voeren, en dat kan toegepast worden zowel bij vrienden als op een iets formelere receptie. AIESEC gaat ook over een positieve impact hebben op de maatschappij. Het culturele aspect is daar een onderdeel van en vanuit mijn oprechte interesses koos ik daarom voor “cultural issues”. Het is interessant om de perceptie van mensen met buitenlandse roots eens te aanhoren om jezelf en anderen beter te begrijpen. Tenslotte volgde er nog een uitstekende sessie van P&G over het nemen van de juiste beslissingen. Aan de hand van een reeks vragen konden we onze eigen capaciteiten rond business beslissingen testen.

Mijn verdict is dat het een fantastisch seminarie was. Niet alleen kom ik terug met een bagage aan nieuwe kennis; ik heb ook mezelf weer wat beter leren kennen, en ben ontzettend gemotiveerd. Dat is waarom ik AIESEC aan iedereen kan aanraden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *