Handige functie Mobile Vikings: Mijn gespreksgeschiedenis

Vandaag iets interessants te weten gekomen. Ik had per ongeluk de verkeerde nummer ingevoerd op mijn HTC Hero en was aan het bellen naar een goede vriend. Gelukkig had ik het op tijd door (minder dan 5 seconden heeft dat geduurd) en dus hoefde ik me niet te verontschuldigen wegens “verkeerd verbonden”.

Geen spoor te vinden van mijn flater, toch? Niet dus, zo blijkt. De kennis is net zoals mezelf een trouwe Mobile Vikings gebruiker. Bij het nader analyseren van zijn gespreksgeschiedenis stootte hij op een entry waarvan hij geen weet had, en die verwees naar mijn nummer. Hij vond dat maar vreemd, want zijn toestel — een Samsung Galaxy met Android — had immers geen melding gemaakt van een gemiste oproep. En ook niets te bespeuren in de Android Dialer Call Log.

Blijkt dus dat Mobile Vikings op een lager niveau (netwerk) monitort. Ik weet weinig af van de protocollen rond telecommunicatie, maar volgens mij heeft het te maken met lagen in het OSI-model. Iemand die hier een betere uitleg voor heeft spoor ik ten zeerste aan om toelichting te geven in de comments.

gesprekgeschiedenis-mobilevikings

Hoe dan ook, die gespreksgeschiedenis van Mobile Vikings is wreed handig.

One thought on “Handige functie Mobile Vikings: Mijn gespreksgeschiedenis”

  1. Ha, inderdaad, vanaf het ogenblik dat er een call setup request gebeurd is door jouw toestel naar het netwerk zal dit te zien zijn in de gespreksgeschiedenis.
    Het kan dus dat je gesprekspartner de oproep nooit gehoord heeft maar hem nadien wel ziet. Normaal ga je dit wel aan de gespreksduur kunnen afleiden (1 a 2 seconden).

    Koen Delvaux, Mobile Vikings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *