Boeken gelezen in 2010

Het leek me wel leuk om net zoals Alper een lijstje bij te houden met de boeken die ik in 2010 gelezen heb. Alhier wat ik dus gelezen heb het afgelopen jaar:

  1. Semantic Web Programming door John Hebeler
  2. Pull: The Power of the Semantic Web to Transform Your Business door David Siegel
  3. Semantics in Business Systems: The Savvy Manager’s guide door Dave McComb
  4. Someone Comes To Town, Someone Leaves Town door Cory Doctorow
  5. Down and Out in the Magic Kingdom door Cory Doctorow
  6. Eastern Standard Tribe door Cory Doctorow
  7. Little Brother door Cory Doctorow
  8. Idoru door William Gibson
  9. Positronisch Brein door Isaac Asimov

Veel goed materiaal gelezen. Ik ben fier dat ik toch een negen boeken las, maar mijn streefdoel is om minstens het dubbele te halen dit jaar! In mijn wishlist vind je op het moment zo’n 194(!) boeken die ik nog wens te lezen dus ik ben nog wel even zoet.

Voor mijn thesis las ik over het Semantisch Web, vandaar de eerste drie boeken. De drie boeken hebben een totaal verschillende kijk op dat Semantisch Web en dat was ontzettend boeiend.

En verder sci-fi boeken van Cory Doctorow, één van William Gibson en Asimov. Wat ik zo leuk vind aan Doctorow zijn vindingrijke  schrijfsels is dat hij ons bewust maakt over topics zoals beveiliging, macht en identiteit.

Van Gibson wil ik absoluut meer lezen. Hij is meer een novelist, met een zeer gevarieerde woordenschat. Op men nachtkastje licht nu Pattern Recognition. En binnenkort wellicht Spook Country en Zero History.

Tussen haakjes:  beste wensen voor 2011!

One thought on “Boeken gelezen in 2010”

  1. Leuk dat je ook zo’n lijstje plaatst Kris! Als je Gibson en Doctorow leuk vindt, dan vind je Bruce Sterling misschien ook wel wat. Erg sympathieke man die raar gekante toekomstbeelden schetst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *