MP3’s van het Web afhalen met ZingMP3

In navolging van 100% made in China, of over succes in Azië,  kwam ik onlangs terecht op een portaal van VinaGame. Wat me vooral de aandacht trok is Zing MP3. Volgens Wikipedia:

ZingMP3 has an archive of over 1 million songs which users can listen, download, and embed to blogs free of charge and share with friends.

Jawel, je kan zomaar eventjes alle populaire hits downloaden van ZingMP3. Ongelimiteerd. En direct van het Web af te halen, niet van het Internet dus, maar van een webserver! Heel gemakkelijk en vrij snel ook. Er komt geen KaZaA , BitTorrent of ander medium aan te pas. Dat is toch wel vrij opmerkelijk. Ik wist dat dergelijke praktijken reeds bestonden voor alternatieve genres als metal, maar een initiatief zoals ZingMP3 dat zo goed centraal georganiseerd is en gedragen wordt door een grote massa, verdient op zijn minst meer Westerse erkenning. Waarom kan zoiets vraag je je af? Wel, dat komt omdat er in landen zoals Vietnam er veel minder restricties en regulaties heersen omtrent autreursrechten. Maar universaliteit van het Internet wint hier van anti-piracy organisaties.

Wat is dat toch met Sabam en Stichting Brein anyway?

Update: Een vergelijkbare website waar je onbeperkt MP3’s en karaoke meezingers kan downloaden: SanNhac.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *