Belevingswereld

Vandaag wil ik het kort houden. Ik wil gewoon stellen dat de belevingswereld van vrouwen veel “lokaler” lijkt,  dan die van mannen.  Waarbij ik gewoon wil generaliseren. Dat is wat ik vaststel wanneer ik bijvoorbeeld een gesprek voer met iemand van het andere geslacht. Het kan volgens mij perfect verklaart worden met de evolutietheorie. Mannen hebben het natuurlijke instinct. Wanneer ze gingen jagen, is hun bereik altijd al groter geweest. Hun interesses zijn niet voor niets andere “vrouwen”, voetbal en auto’s. Zaken die met competitie, sport en adrenaline te maken hebben. Vrouwen daarentegen zaten vroeger thuis, aan de haard. Bij het gezin of de kroost. Ze hechten veel meer belang aan nauwe relaties. Ze zijn emotioneel, houden van drama, spanning en avontuur. Je voelt aan dat hun belevingswereld kleiner is. Ook vandaag nog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *