R.I.P. Hendrik

Beste mensen, voor u verder wilt gaan met lezen, moet ik u zeggen dat dit voor de verandering een ernstige log is. Dit bericht is absoluut niet grappig, tenzij voor sadisten onder u.

Het begon allemaal gisterenmiddag. Glenn, Kris en ikzelf waren aan het skaten op het skateplein te Kalmthout (want we werden na 5 minuten al weggestuurd toen de directeur van de bibliotheek naar ons kwam). Er heerste een rustige sfeer.

Het skateplein is gesitueerd in het centrum van een rustige wijk, achter enkele tuinen. Daar bevonden zich ook enkele hoenderachtige dieren (vooral kippen en kalkoenen). Na een tijdje te hebben geskate, werden we plotseling opgeschud door kakelende kippen. Er bleek een indringer aan de rand van de ren te zitten, met name een kleine hond ( een onschuldig dier als het zo zou zien ). Maar de hond was niet zo onschuldig als hij er uitzag…

Genadeloos sloeg de hond toe. Hij had al snel een kip vast, een vermoedelijk zwak en verouderd dier. We hebben deze kip Hendrik genoemd (het is dan wel een jongensnaam, maar het getuigd van respect om het een naam te geven). Hendrik werd letterlijk gepluimd. De hond, die we Rotzak noemen, zette zijn tanden in de billen van Hendrik. Het was een bloederig gebeuren. De andere kippen keken hulpeloos toe hoe hun dierbare vriend werd verpulverd.

Bij deze zou ik van deze log een rouwregister willen maken. Als u geeft om Hendrik, ook al kende u het beestje niet persoonlijk, zouden we het een mooi eerbetoon vinden, mocht u een reactie plaatsen met uw persoonlijke condoleantie of rouwbeklag.

Hendrik was meer dan een gewone kip. Hij maakte deel uit van de achtergrondgeluiden van het skateplein te Kalmthout.

We zullen je missen… kieke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *